(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Ostružinový koláč
Potřebné ingredience
1kg polohrubé mouky,trochu soli,1kostička droždí,půl litru mléka,15dkg másla,14dkg krupicového cukru,4 žloutky,trochu citronové kůry --žmolenka:130gramů změklého másla,krupicový cukr,hrubá mouka
Postup přípravy
Nejdříve si uděláme kvásek-do hrnku dáme droždí,přidáme 3 lžičky cukru-mícháme dokud se nerozpustí,pak nalijeme trošku vlažného mléka a posypeme troškou mouky,přikryjeme ubrouskem a necháme vykynout.Do velké mísy dáme zbytek mouky,sůl,4 žloutky,citr.kůru,a ve vlažném mléce změklé máslo a nakonec kvásek z hrnku.A vše důkladně propracujeme a necháme vykynout-přikryté utěrkou.Pak si připravíme 2 plechy,které vymažeme olejem a na ty dáme vykynuté těsto-já ho nevalím pouze rukama roztáhnu na plech.Navrch dáme ostružiny-které já nedříve posypu trošku cukrem(jsou kyselejší-po upečení)-(nebo jakékoliv ovoce-švestky,rybíz,borůvky atd.),posypeme žmolenkou a dáme péci.Jeden koláč 35-40minut při teplotě 180°C-mám horkovzdušnou troubu.A je hotovo.Je opravdu vynikající.
Natrháme ostružiny.
Připravíme a necháme vykynout těsto.
Dáme na plech.
Poklademe ostružiny.
Posypeme žmolenkou.
Upečeme a sníme
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
27. 8. 2009, 13:59
roler10
(upraveno)
27. 8. 2009, 16:13
@Ilonáček
Děkuji