Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Plněné pečivo

0.0
Plněné pečivo

Potřebné ingredience

Rychlé listové těsto :
Suroviny : 400 g hladké mouky, 250 g tuku OMEGA, 1 vejce, 12 lžic vody, 2 lžíce octa
vhodné náplně : masová, tvarohová, sýrová, jablečná

Listové těsto pro svoji pracnost zakoupíme raději v obchodní síti.

Nekynuté těsto s droždím :
Suroviny : 400 g polohrubé mouky, 250 g HERY, 20 g droždí ( půl kostičky ), 5 lžic vlažného mléka, 1 lžička cukru,
Vše smícháme, vyválíme plát a ihned vykrajujeme. Těsto nenecháváme kynout.
vhodné náplně : tvarohová,maková, kokosová s třešněmi

Tvarohové těsto :
Suroviny : 250 g hladké mouky, 250 g másla, 250g měkkého tvarohu,
vhodné náplně : povidlová,jablečná

Jednoduché pivní těsto :
Suroviny : 400g polohrubé mouky, 250 g tuku OMEGA, 2 dcl piva,
vhodné náplně : masová, tvarohová sýrová

Mrkvové těsto :
Suroviny : 200 g jemně nastrouhané mrkve, 200 g tuku OMEGA nastrouhaného na hrubém struhadle,
200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva
vhodné náplně : tvarohová

Náplně :
Tvarohová - 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 30 g másla, 20 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí,dle chuti lze přidat strouhaný kokos,ořechy, rozinky .

Povidlová - 250g švestkových povidel, 50-100g cukr krupice, 3 lžíce rumu, špetka strouhané citronové kůry

Jablečná - 500g jablek, 100-150g cukru krupice, trochu mleté skořice a piškotové drobečky na zahuštění. Nahrubo nastrouhaná jablka vložíme do kastrolu a lehce rozvaříme. Ochutíme skořicí, osladíme a zahustíme piškotovými drobečky. Necháme vychladnout.

Maková - 250g mletého máku, 5 dcl mléka, 80g cukru, 60 g strouhaného perníku nebo piškotových drobečků, 1 vanilkový cukr, půl lžičky strouhané citronové kůry a půl lžičky mleté skořice. do kastrolu nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme mák, přidáme cukr, perník, citron.kůru a skořici. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Necháme vychladnout.

Kokosová s třešněmi - 300g třešní, 150ml vody, 40g sušeného mléka, 100g strouhaného kokosu, 40g krupicového cukru.

Další náplně "na slano" ( sýrová, se zelím a uzeným masem, masová" najdete v receptu "plněné pečivo" v kategorii " bezmasá jídla".

Postup přípravy

Těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm. Spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko, které položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň. Vytvarování provedeme sklopením půlkruhů tvořítka proti sobě, mírným tlakem uzavřeme a vytlačené těsto setřeme prstem. Po rozevření tvořítka výrobek vyjmeme a umístíme na pečící fólii.

Formičky o průměru 18 cm používáme hlavně na těsta kynutá, která plníme větším ovocem (rozčtvrcené meruňky, broskve, švestky), ale i pizzové náplně, vhodné jsou i smažené houby. Doporučujeme podusit zelí s uzeným masem a upečeme si tzv. "Zelňáky".

Formičky o průměru 10 cm používáme na listové těsto, plníme marmeládou (vždy přidejte nastrouhané piškoty, marmeláda pak při pečení z výrobku nevytéká), tvarohem, ale i špenátem a pod., doporučujeme zapéci koktejlový párek na "Párek v těstíčku".

Formičky o průměru 8 cm používáme na bramborové taštičky, případně linecká a tvarohová těsta.

Formičky o průměru 6 cm používáme na vánoční cukroví (doporučujeme naplnit strouhanými ořechy s medem apod.), ravioly, pelmeně (plníme brynzou nebo masovými náplněmi).

Tyto formičky na pečivo a další pomocníky do kuchyně, domácnosti i na zahradu můžete koupit na:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=386735

S pozdravem a přáním dobré chuti
Martina ID 90618

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 26. 8. 2009, 13:27
|:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie