(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Pivovarský tokáň
Potřebné ingredience
600 g vepřového masa (kýta, ramínko)
2 cibule
5 stroužků česneku
(1 červená feferonka)
sůl
4 lžíce oleje (sádla)
3 lžíce hladké mouky
1 gulášová kostka
1 lžička sladké mleté papriky
2 dl světlého piva
1 zelená paprika (silnostěnná)
4 lžíce strouhaného sýra
Postup přípravy
Vepřové maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Cibuli si oloupeme a nakrájíme, v kastrolu rozpálíme olej (nebo sádlo) a nakrájené maso na něm po všech stranách rychle osmahneme. Maso poprášíme moukou a necháme asi půl minuty za stálého míchání zasmahnout. Gulášovou kostku rozdrobíme do hrnečku, zalijeme horkou vodou a rozpustíme. Vše přilijeme k masu a zamícháme. Osolíme, přidáme mletou papriku, prolisovaný česnek a přilijeme pivo. Opět promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme, až je maso měkké. Zatím si rozkrojíme papriku, odstraníme jadérka, papriku opláchneme a nakrájíme na proužky. Obdobně si připravíme i feferonku - vypadá hezky, když je feferonka červená a paprika zelená, ale na chuť to samozřejmě nemá vliv. Obojí přidáme asi pět minut před koncem úpravy masa, promícháme a ještě chvíli povaříme. Na talíři posypeme nahrubo strouhaným tvrdým sýrem. Podáváme s rýží (dobrá je i kari rýže).
Při přípravě dietnější varianty vynecháme mouku a můžeme také vypustit feferonku.
Při přípravě dietnější varianty vynecháme mouku a můžeme také vypustit feferonku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ADOSEK
(upraveno)
19. 11. 2009, 17:20
TAK DNESKA DĚLÁME NA VEČEŘI JSEM ZVĚDAVÁ JAK TO BUDE CHUTNAT VYPADÁ TO MOC HEZKY TAK JSEM NEODOLALA
pitoluci
(upraveno)
31. 8. 2009, 11:06
DOBRÝ DEN MARTINKO, VÝBORNÝ RECEPTÍK!!!!! SICE JSEM TAM NEPŘIDÁVALA FEFERONKU (NEJSME NA PÁLIVÉ) ALE BYLA TO BOMBA!!!!! DÍKY LUCKA