(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Med z květů černého bezu-NA KAŠEL,NACHLAZENÍ od p.Yvonny K.
Potřebné ingredience
Na 1 litr vody-minimalne 25 velkych kvetu cerneho bezu,1 kg cukru,1 velky citron
Postup přípravy
Kvety opereme,odstrihame velke stonky....Citron oloupene a nakrajime na platky. Zalijeme vodou a povarima aspon 20 minut...Pote nechame 24 hod vylouhovat.
Druhy den precedime pres platenko a poradne vymackame.Do vznikle stavy pridame cukr a varime tak dlouho,az se hmota zacne tahnout.Muzeme jeste dochutit citronem...Ja mam po letech vyzkousene,ze med nemusi byt nijak husty-davam ho rodince po lzickach nebo do caje....Proto varim JEN 1-2 hodiny.
pote naliju do mensich -poradne umytych-sklenicek-treba od detske vyzivy...A radsi jeste sterilizuji-asi 20min pri 100 stupnich celsia....Med sam casem mirne ve sklenickach zhoustne...
Ja ale kazdy rok varim novy-behem roku se me navarene zasoby vzdy sni nebo vypiji..............
VYBORNE na KASEL,NACHLAZENI,CHRIPKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Druhy den precedime pres platenko a poradne vymackame.Do vznikle stavy pridame cukr a varime tak dlouho,az se hmota zacne tahnout.Muzeme jeste dochutit citronem...Ja mam po letech vyzkousene,ze med nemusi byt nijak husty-davam ho rodince po lzickach nebo do caje....Proto varim JEN 1-2 hodiny.
pote naliju do mensich -poradne umytych-sklenicek-treba od detske vyzivy...A radsi jeste sterilizuji-asi 20min pri 100 stupnich celsia....Med sam casem mirne ve sklenickach zhoustne...
Ja ale kazdy rok varim novy-behem roku se me navarene zasoby vzdy sni nebo vypiji..............
VYBORNE na KASEL,NACHLAZENI,CHRIPKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
snecka
(upraveno)
13. 8. 2009, 21:28
ja bych se chtela jeste podelit, delala jsem letos take,a k tomu vsemu co je v receptu, pridavam, jeste jeden velky, pomeranč, a stonek skořice, to vse vyvařit, a musim uznat, ze i kdyz je med " smradlavy" , tak na chut je opravdu skvělej
fája
(upraveno)
16. 6. 2008, 17:55
Tento medík dělám již druhým rokem a je naprosto bezvadný . Není moc pracný, a hlavní je, že dětem moc chutná - je to přírodní medidínka
ívaška
(upraveno)
3. 6. 2007, 11:34
Právě jsme byly s dětičkama na bezinkách, medík se dělá stejně jako my děláme pampeliškový, tak to bude určitě dobrota. Pampeliškového děti loni zblajzly 3 várky!!!
kacenka
(upraveno)
2. 6. 2007, 13:22
Tak mám uvařeno. Je to výýýborné. Jen nevím jak skladovat. Do sklepa nechci a ve špajzu máme teplo, tak do ledice - dolů???
Marcela 1980
(upraveno)
2. 6. 2007, 22:13
@kacenka
urcite ano a kolik uz mate umlsano???
kacenka
(upraveno)
2. 6. 2007, 22:34
@Marcela 1980
No já jsem půlku skleničky normálně vylokla a malá ta by tu lžičku měla ještě teď v pusince. Akorát jej mám řídký, ale je chuťově super super. Ještě určitě udělám druhou várku. Děkuji za perfektnír receptík a hlavně je to tááák jednoduché. Dfc. se to uvařilo samo
žaneta
(upraveno)
21. 6. 2012, 14:36
@kacenka
tak to já ho mám zase až moc tuhej jinak medík jsem dělala poprvé a je mnamozní...
Marcela 1980
(upraveno)
30. 5. 2007, 13:19
Ja mela 4 a pulka sklenicky je uz za tyden snedena je to fakt pochoutka, ja to horke dala do sklenicek a uz nesterilizovala, dala jsem si to do sklepika tam to vydrzi stejne jako moje stavicka- taky z c.bezu mrknete je moc dobra http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=5594
ívaška
(upraveno)
3. 6. 2007, 11:39
@Marcela 1980
Kolik je prosím té kyseliny (na lžičky)? Díky
Jitule64
(upraveno)
29. 5. 2007, 21:51
Ahoj, ráda bych se zeptala, kolik asi skleniček od dětské výživy je z téhle jedné dávky. Zítra jdu trhat květy bezu na sušení a tak bych zkusila udělat i tenhle med.
ívaška
(upraveno)
3. 6. 2007, 11:36
@Jitule64
Je toho litr, něco se vyvaří...., myslím tak 4-5.(šestou bych měla v pohotovosti)
Jitule64
(upraveno)
3. 6. 2007, 13:53
@ívaška
Děkuju Ivo. Už mám hotovo a z trojité dávky jsem měla 17 skleniček od přesnídávky. Jukněte: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=462814