Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 70 návštěvníků)

Stracciatela řezy

0.0
Stracciatela řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 6 vajec, 120 g krupicového cukru, 120 g polohrubé mouky, 4 PL oleje, 3 PL kakaa.
Krém: 380 g bílého smetanového jogurtu, 250 g vaničkového tvarohu, 500 ml smetany ke šlehání 33 %, 2 vanilkové cukry, 3 PL moučkového cukru, 7 želatinových plátků, 100 g Margotky, 100 g hořké čokolády.
Dále:4 banány, 50 g hořké čokolády.

Postup přípravy

Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a ručně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Vysoký plech 30 x 40 cm vymažeme a vysypeme, rozetřeme těsto a v předehřáté troubě upečeme na 180°C. Banány nakrájíme na tenká kolečka a naskládáme je na vychladlý korpus.

Krém: Nastrouháme si obě čokolády.
Ušleháme si vychlazené šlehačky (ztužovače nejsou potřeba).
Želatinové plátky v kastrolku zalijeme několika lžícemi vody a necháme 10 minut nabobtnat.
Jogurt, tvaroh a cukry smícháme dohromady.
Do jogurtu jemně vmícháme ušlehané šlehačky.
Mírným zahřátím rozpustíme želatinu, vmícháme do ní 2 PL krému, dobře promíchané vrátíme k ostatnímu krému a zase dobře promícháme.
Přisypeme a vmícháme nastrouhané čokolády.

Dokončení: Na banány nalijeme krém, zarovnáme, případně potřásáním srovnáme. Posypeme strouhanou čokoládou a necháme v ledničce dobře ztuhnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pielka 26. 7. 2011, 11:37
nikdy jsem nepoužívala želatinu? můžete mi laicky vysvětlit jak přesně ji používat? ,-)
manhartici 10. 6. 2011, 8:35
Dobrý den, řezy byly výbornéééééééé |:o) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp)nedělám naposledy (zajic) (zajic) (F)
spero 11. 6. 2011, 19:35
@manhartici Lucinko, děkuji za radostnou zprávu. Moc potěšila. (F) (F) (F) (F) (hello)
Nadik71 20. 2. 2010, 19:10
(Y) (Y) (Y) je a tento receptík hmmm (C) (C) (hello) (hello) (hello)
zetina 8. 2. 2010, 19:24
Úžasné!!!! (Y) (Y) Určitě brzy vyzkouším!!! :-)
palfi 28. 1. 2010, 20:34
Mňam , určitě udělám (C) (C) (C) (hello) (hello) (hello)
Soseda 5. 10. 2009, 21:32
Tak nakonec mi to nedalo a zkusila jsem to znovu, pro jistotu z poloviční dávky a pojistila jsem si to raději lžičkou prdopeče.Nakonec asi byla chyba v málo vyšlehaných vejcích.Opravdu to napodruhe šlo do husté pěny.Jinak už problém nebyl a výsledek byl hodně hodně žravý. (Y)
spero 6. 10. 2009, 18:24
@Soseda Leni, tak to jsem ráda. A mám radost, že jste to nevzdala a znovu se s tím poprala. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Soseda 2. 10. 2009, 11:57
Tak já vážně nevím kde jsem udělala chybu.Snažím se dodržovat postup když dělám něco nového.Už ty vejce s tím cukrem teda nebyly vyšlehány do husté pěny jak píšete, bylo to řídké.A plech jsem měřila schválně, a vychází to rozměrově na klasickej hlubokej plech.
Soseda 2. 10. 2009, 11:10
Ahoj právě jsem se pustila do pečení, ale udivilo mě že tam není prášek do pečiva, nedala jsem ho teda a vůbec to nenaskočilo. Podle toho jak to máte na obrázku to máte celkem vysoký ten korpus.
spero 2. 10. 2009, 11:45
@Soseda Leni, já ten recept opravdu dělala přesně tak, jak píšu. Bez prášku a dodržet postup přípravy. Mouku prosívám, aby se provzdušnila. A to, co mi z toho vzniklo, vidíte na obrázku. (L) (L) (L)
IvetaT.mysulka 28. 9. 2009, 17:19
Tak jsem ji taky vyzkoušela.Pekla jsem ji pro návštěvu, ale museli jsme se s manželem držet abychom ji nesnědli sami. Byla opravdu báječná. Kdo ochutnal, ten chtěl recept. Ivča. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (hello) (hello) (hello) (hello)
spero 28. 9. 2009, 17:49
@IvetaT.mysulka Ivčo, tak to mě moc těší. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (hello)
sharien 14. 9. 2009, 13:27
Delam skoro stejne podle recetpy.cz, ale tam je v receptu ztuzovac za studena, je s nim docela fajn prace, jen se rozmicha ve vlazne vode a hotovo :-) Je to moc dobry.
jitulka78 31. 8. 2009, 19:29
urcite vyzkousim, vypada to uzasne, o vikendu se dela (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) uz se tesim (Y) (Y)
spero 31. 8. 2009, 19:47
@jitulka78 Jituš, tak ať se daří a chutná. (F) (F) (F) (F) Já se taky vždycky těším, až vyzkouším to a ono, pořád je co péct a ochutnávat. (zajic) (zajic) (hello)
Barbidura 31. 8. 2009, 14:43
(Y) Tak jsem o víkendu vyzkoušela a opravdu moooc dobré (clamp) U tchýně jsem měla velký úspěch ;-) Díky za tip.
spero 31. 8. 2009, 19:07
@Barbidura Barborko, to mě moc těší. |:o) |:o) |:o)
dolik76 25. 8. 2009, 10:18
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) určitě vyzkouším tchýni na oslavu,vypadají skvěle |:o) (F)
spero 25. 8. 2009, 10:15
Děkuji všem za komentáře. Vážím si toho. Ivana (F) (F) (F) (F) (F) (L) (L)
darinka30 24. 8. 2009, 22:40
dalsia nadhera..toto mozem..vyborne.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ráša 24. 8. 2009, 13:24
Téééda ty jsou (Y) (Y) (Y) To hned vyzkouším |:o)
jajulik 24. 8. 2009, 13:15
hmmm ty vypadají žravě ;-) (clamp) |:o)
Ilonáček 24. 8. 2009, 12:03
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Hnědovláska 24. 8. 2009, 9:00
Ivanko,chtěla jsem se zeptat,jaký bílý smetanový jogurt myslíte? :-$ Jaký používáte Vy? :-$ Děkuji (F) A hezký slunečný zbytek léta (child1) (child2)
spero 24. 8. 2009, 9:52
@Hnědovláska Jani, to je úplně jedno. Já měla právě po ruce Choceňský smetanový jogurt a ten má 380 g. Pokud bych použila Holandii, která má 500 g, tak bych ji tam dala celou, ale už bych nedávala ten tvaroh. Tyhle krémy jsou výborné v tom, že můžete použít tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu, různě kombinovat podle toho, co právě máte doma. Zjemnit šlehačkou rostlinnou nebo živočišnou, zahustit želatinou. Důležité je jen to množství želatiny, aby krém správně ztuhl. *-) *-) *-) Mějte se krásně.Ivana (hello)
Dočka 24. 8. 2009, 7:15
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Ivanko supr určitě zkusím (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie