(recept
si oblíbilo 70 návštěvníků)
Stracciatela řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 6 vajec, 120 g krupicového cukru, 120 g polohrubé mouky, 4 PL oleje, 3 PL kakaa.
Krém: 380 g bílého smetanového jogurtu, 250 g vaničkového tvarohu, 500 ml smetany ke šlehání 33 %, 2 vanilkové cukry, 3 PL moučkového cukru, 7 želatinových plátků, 100 g Margotky, 100 g hořké čokolády.
Dále:4 banány, 50 g hořké čokolády.
Postup přípravy
Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté pěny, přidáme olej a ručně vmícháme prosátou mouku s kakaem. Vysoký plech 30 x 40 cm vymažeme a vysypeme, rozetřeme těsto a v předehřáté troubě upečeme na 180°C. Banány nakrájíme na tenká kolečka a naskládáme je na vychladlý korpus.
Krém: Nastrouháme si obě čokolády.
Ušleháme si vychlazené šlehačky (ztužovače nejsou potřeba).
Želatinové plátky v kastrolku zalijeme několika lžícemi vody a necháme 10 minut nabobtnat.
Jogurt, tvaroh a cukry smícháme dohromady.
Do jogurtu jemně vmícháme ušlehané šlehačky.
Mírným zahřátím rozpustíme želatinu, vmícháme do ní 2 PL krému, dobře promíchané vrátíme k ostatnímu krému a zase dobře promícháme.
Přisypeme a vmícháme nastrouhané čokolády.
Dokončení: Na banány nalijeme krém, zarovnáme, případně potřásáním srovnáme. Posypeme strouhanou čokoládou a necháme v ledničce dobře ztuhnout.
Krém: Nastrouháme si obě čokolády.
Ušleháme si vychlazené šlehačky (ztužovače nejsou potřeba).
Želatinové plátky v kastrolku zalijeme několika lžícemi vody a necháme 10 minut nabobtnat.
Jogurt, tvaroh a cukry smícháme dohromady.
Do jogurtu jemně vmícháme ušlehané šlehačky.
Mírným zahřátím rozpustíme želatinu, vmícháme do ní 2 PL krému, dobře promíchané vrátíme k ostatnímu krému a zase dobře promícháme.
Přisypeme a vmícháme nastrouhané čokolády.
Dokončení: Na banány nalijeme krém, zarovnáme, případně potřásáním srovnáme. Posypeme strouhanou čokoládou a necháme v ledničce dobře ztuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pielka
(upraveno)
26. 7. 2011, 11:37
nikdy jsem nepoužívala želatinu? můžete mi laicky vysvětlit jak přesně ji používat?
manhartici
(upraveno)
10. 6. 2011, 8:35
Dobrý den, řezy byly výbornéééééééé nedělám naposledy
spero
(upraveno)
11. 6. 2011, 19:35
@manhartici
Lucinko, děkuji za radostnou zprávu. Moc potěšila.
Nadik71
(upraveno)
20. 2. 2010, 19:10
je a tento receptík hmmm
zetina
(upraveno)
8. 2. 2010, 19:24
Úžasné!!!! Určitě brzy vyzkouším!!!
palfi
(upraveno)
28. 1. 2010, 20:34
Mňam , určitě udělám
Soseda
(upraveno)
5. 10. 2009, 21:32
Tak nakonec mi to nedalo a zkusila jsem to znovu, pro jistotu z poloviční dávky a pojistila jsem si to raději lžičkou prdopeče.Nakonec asi byla chyba v málo vyšlehaných vejcích.Opravdu to napodruhe šlo do husté pěny.Jinak už problém nebyl a výsledek byl hodně hodně žravý.
spero
(upraveno)
6. 10. 2009, 18:24
@Soseda
Leni, tak to jsem ráda. A mám radost, že jste to nevzdala a znovu se s tím poprala.
Soseda
(upraveno)
2. 10. 2009, 11:57
Tak já vážně nevím kde jsem udělala chybu.Snažím se dodržovat postup když dělám něco nového.Už ty vejce s tím cukrem teda nebyly vyšlehány do husté pěny jak píšete, bylo to řídké.A plech jsem měřila schválně, a vychází to rozměrově na klasickej hlubokej plech.
Soseda
(upraveno)
2. 10. 2009, 11:10
Ahoj právě jsem se pustila do pečení, ale udivilo mě že tam není prášek do pečiva, nedala jsem ho teda a vůbec to nenaskočilo. Podle toho jak to máte na obrázku to máte celkem vysoký ten korpus.
spero
(upraveno)
2. 10. 2009, 11:45
@Soseda
Leni, já ten recept opravdu dělala přesně tak, jak píšu. Bez prášku a dodržet postup přípravy. Mouku prosívám, aby se provzdušnila. A to, co mi z toho vzniklo, vidíte na obrázku.
IvetaT.mysulka
(upraveno)
28. 9. 2009, 17:19
Tak jsem ji taky vyzkoušela.Pekla jsem ji pro návštěvu, ale museli jsme se s manželem držet abychom ji nesnědli sami. Byla opravdu báječná. Kdo ochutnal, ten chtěl recept. Ivča.
spero
(upraveno)
28. 9. 2009, 17:49
@IvetaT.mysulka
Ivčo, tak to mě moc těší.
sharien
(upraveno)
14. 9. 2009, 13:27
Delam skoro stejne podle recetpy.cz, ale tam je v receptu ztuzovac za studena, je s nim docela fajn prace, jen se rozmicha ve vlazne vode a hotovo Je to moc dobry.
jitulka78
(upraveno)
31. 8. 2009, 19:29
urcite vyzkousim, vypada to uzasne, o vikendu se dela uz se tesim
spero
(upraveno)
31. 8. 2009, 19:47
@jitulka78
Jituš, tak ať se daří a chutná. Já se taky vždycky těším, až vyzkouším to a ono, pořád je co péct a ochutnávat.
Barbidura
(upraveno)
31. 8. 2009, 14:43
Tak jsem o víkendu vyzkoušela a opravdu moooc dobré U tchýně jsem měla velký úspěch Díky za tip.
spero
(upraveno)
31. 8. 2009, 19:07
@Barbidura
Barborko, to mě moc těší.
dolik76
(upraveno)
25. 8. 2009, 10:18
určitě vyzkouším tchýni na oslavu,vypadají skvěle
spero
(upraveno)
25. 8. 2009, 10:15
Děkuji všem za komentáře. Vážím si toho. Ivana
darinka30
(upraveno)
24. 8. 2009, 22:40
dalsia nadhera..toto mozem..vyborne..
ráša
(upraveno)
24. 8. 2009, 13:24
Téééda ty jsou To hned vyzkouším
jajulik
(upraveno)
24. 8. 2009, 13:15
hmmm ty vypadají žravě
Ilonáček
(upraveno)
24. 8. 2009, 12:03
Hnědovláska
(upraveno)
24. 8. 2009, 9:00
Ivanko,chtěla jsem se zeptat,jaký bílý smetanový jogurt myslíte? Jaký používáte Vy? Děkuji A hezký slunečný zbytek léta
spero
(upraveno)
24. 8. 2009, 9:52
@Hnědovláska
Jani, to je úplně jedno. Já měla právě po ruce Choceňský smetanový jogurt a ten má 380 g. Pokud bych použila Holandii, která má 500 g, tak bych ji tam dala celou, ale už bych nedávala ten tvaroh. Tyhle krémy jsou výborné v tom, že můžete použít tvaroh, jogurt, zakysanou smetanu, různě kombinovat podle toho, co právě máte doma. Zjemnit šlehačkou rostlinnou nebo živočišnou, zahustit želatinou. Důležité je jen to množství želatiny, aby krém správně ztuhl. Mějte se krásně.Ivana
Dočka
(upraveno)
24. 8. 2009, 7:15
Ivanko supr určitě zkusím