(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Pagačiky s ladničky
Potřebné ingredience
2čajové hrnčeky varených postruhaných zemiakov,4 hrnčeky hladkej múky 00extra špecial, 1 hrnček oleja,1 hrnček mieka, 1 vajce, 1 polievková lyžica soli, 1 kocka droždia (42g), na ozdobu semiačka , orechy, cesnak , čo kdo má rád.
Postup přípravy
Do mysi dáme všetky surovyny a z mieka cukru a droždia urobýme kvások po vykysnutí vlejeme do mysi zostatnými surovynami zamiešame .Vtedy je cesto dobre vypracované ak sa nelepí na steny.Po vypracovaní vložíme cesto do igelitovej tašky aj s misou a dáme na noc do ladničky.Na druhý den ešte raz premiesime a rozváľkáme cesto na hrubší plát asi 2 cm , po tom to vykrajujeme maličkým štamprlikom na tvrdý alkohol(ja aspon mám rada maličké sú chutnejšie také jednohubky) , ukladáme na vymastený plech natrieme vajíčkoma posipeme čím chceme.necháme ešte trošku odstát a pečieme pri 250 stupnoch a potom papáme.Sú vynikajúce aj na zmrazenie na dlhšiu dobu pre nečakané navštevy .Tak prajem dobrú chut!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
27. 8. 2009, 11:41
toso
(upraveno)
28. 8. 2009, 15:27
@Ilonáček
Dakujem