(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Zimní jídlo z jednoho hrnce
Potřebné ingredience
20 dkg plecka nebo kýty, 20 dkg brambor, 10 dkg bílého zelí, 10 dkg kořenové zeleniny, pórek, cibule, sůl, kmín, pepř, máslo
Dělám v pečící pánvi tzv. pečence, ale jde i ve vyšší pánvi
Postup přípravy
Máslo necháme rozpustit, přidáme jemně nasekanou cibuli, plátky póru, kořenové zeleniny a osmahneme. Vložíme maso nakrájené na kousky, osolíme, opepříme, přidáme kmín a krátce osmahneme.
Zalijeme vodou nebo vývarem a asi 20 min. dusíme. Zelí nakrájíme na proužky, brambory na kostky, přidáme k masu a dusíme do měkka. Podléváme podle potřeby, ale nesmí plavat. Voda se musí všechna vydusit. Nakonec je možné dochutit vorchestrem.
Zalijeme vodou nebo vývarem a asi 20 min. dusíme. Zelí nakrájíme na proužky, brambory na kostky, přidáme k masu a dusíme do měkka. Podléváme podle potřeby, ale nesmí plavat. Voda se musí všechna vydusit. Nakonec je možné dochutit vorchestrem.
Orestujeme cibuli, přidáme zeleninu a opět chvíli restujeme.
Přidáme maso, osolíme, opepříme, okmínujeme a necháme maso zatáhnout.
Podlijeme vývarem (já podlivám vodou a přidám půl kostky bujónu) a dusíme.
Přidáme nakrájené brambory a zelí, podle potřeby podlijeme a dusíme do měkka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jitule64
(upraveno)
29. 5. 2007, 11:16
Alenko, vaše recepty vypadají skvěle (jako tenhle), akorát je škoda, že nemáte k tomu fotečky. Tohle zimní jídlo určitě vyzkouším, jen co pokoupím suroviny.
aleša
(upraveno)
29. 5. 2007, 11:26
@Jitule64
Jitko, fotečky budou, ale průběžně, až budu ten konkrétní receptík dělat, ale nesmím zase zapomenout
Jitule64
(upraveno)
29. 5. 2007, 11:28
@aleša
Budu se těšit!