(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Koblihy
Potřebné ingredience
kynuté těsto
Postup přípravy
Plát kynutého těsta rozválíme do tvaru obdélníku. Formičky zlehka obtiskneme do kraje těsta. Naznačené tvary naplníme marmeládou, přeložíme těsto a vzniklé "kopečky" nám naznačí, kde máme koblihu vykrojit. Vlnkovaná hrana formičky zvětšuje plochu uzavření, marmeláda tak nevytéká. Usmažíme ve fritéze nebo na oleji. Po upečení z papíru vystřihneme srdíčka nebo hvězdičky, přiložíme na upečené koblihy a zlehka pocukrujeme.
Formičky použijeme i pro vykrajování všech druhů těst,včetně perníčků.
Formičky na koblihy a další pomocníky do kuchyně, domácnosti i na zahradu můžete koupit na:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=386735
S pozdravem a přáním dobré chuti
Martina ID 90618
Formičky použijeme i pro vykrajování všech druhů těst,včetně perníčků.
Formičky na koblihy a další pomocníky do kuchyně, domácnosti i na zahradu můžete koupit na:
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=386735
S pozdravem a přáním dobré chuti
Martina ID 90618
Použijeme kynuté těsto
plát těsta podsypeme moukou
formičkou lehce naznačíme a naplníme
plát překlopíme
kobližky vykrajujeme
stejně tak Bavorské koblihy
i na větrníky
a naplníme tužší náplní
a je hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
27. 8. 2009, 10:43