(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Středomořské kuře na tymiánu
Potřebné ingredience
Kuřecí maso (prsa, stehna),
Čerstvý tymián,
Česnek 2-3 stroužky,
citrón,
smetana (stačí na vaření),
pepř,
cibule,
olivový olej
Postup přípravy
Na pánvi si rozehřejeme malé množství oleje a dáme restovat maso. Osolíme až později, aby maso zůstalo šťavnaté. Poté vyndáme z pánve.
Na výpeku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do změknutí, osolíme, přidáme pepř a podlijeme trochou vody.
Do pánve vrátíme orestované maso, přidáme nahrubo nasekaný česnek, podlijeme a přidáme vymačkanou šťávu z citrónu a tymián. Pod pokličkou dusíme. Šťáva by nám měla trochu zhoustnout.
nakonec přidáme několik lžic smetany a podle potřeby dochutíme citrónovou šťávou.
Můžeme podávát s pečenými bramboramy na másle a tymiánu.
Tato omáčka je velice jemná, mírně nakyslá a aromatická.
Na výpeku si osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku do změknutí, osolíme, přidáme pepř a podlijeme trochou vody.
Do pánve vrátíme orestované maso, přidáme nahrubo nasekaný česnek, podlijeme a přidáme vymačkanou šťávu z citrónu a tymián. Pod pokličkou dusíme. Šťáva by nám měla trochu zhoustnout.
nakonec přidáme několik lžic smetany a podle potřeby dochutíme citrónovou šťávou.
Můžeme podávát s pečenými bramboramy na másle a tymiánu.
Tato omáčka je velice jemná, mírně nakyslá a aromatická.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé