(recept
si oblíbilo 516 návštěvníků)
NEPEČENÁ PIŠKOTOVO-KOKOSOVÁ ROLÁDA - nejen na vánoční stůl
Potřebné ingredience
Těsto: 3 malé balíčky piškotů ( po 120g) , 260 g moučkového cukru, 13-14 lžic mléka, 3-4 lžíce rumu, 60 g kakaa. Náplň: 150 g kokosové moučky, 160 g másla, 4 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy
Piškoty umeleme nebo rozválíme válečkem, smícháme s cukrem, kakaem, rumem a mlékem do těsta. Když je těsto kompaktní, (pokud se Vám zdá sušší, přidejte cokoliv z mokrých surovin),zabalíme ho do potravinové fólie a dáme do lednice vychladit (stačí na hodinu).
Z másla, kokosu a cukru uděláme krémovou náplň ( je to skoro lepší rukama).
Kakové těsto rozválíme mezi igelity ( mě se to dělá nejlíp nezi potravinovou fólií) do obdélníku. Na těsto nejlépe rukama dáme náplň a prstama ji rozprostřeme po celé délce. Zavineme do rolády ( můžeme kraje upravit, s těstem se totiž výborně pracuje!), rozřízneme na dvě rolády, můžeme ozdobit, klidně i polít čokoládou a dáme ztuhnout, nejlépe do rána.
Z másla, kokosu a cukru uděláme krémovou náplň ( je to skoro lepší rukama).
Kakové těsto rozválíme mezi igelity ( mě se to dělá nejlíp nezi potravinovou fólií) do obdélníku. Na těsto nejlépe rukama dáme náplň a prstama ji rozprostřeme po celé délce. Zavineme do rolády ( můžeme kraje upravit, s těstem se totiž výborně pracuje!), rozřízneme na dvě rolády, můžeme ozdobit, klidně i polít čokoládou a dáme ztuhnout, nejlépe do rána.
takto rozdrtíme piškoty
Vznikne nám takováto piškotová drť
Hotové těsto zabalené do fólie a teď ho dáme do lednice
Takto vypadá máslová hmota, kterou plníme roládu
Rozválíme těsto do obdélníku
Na těsto dáme kokosovou hmotu
Svineme roládu
Takto vypadá hotová roláda
Rozřízneme na poloviny, je to spíš pro lepší skladovatelnost v lednici
Můžeme ozdobit, případně celou roládu polít čokoládou
Hotovo!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mirkaberkys
(upraveno)
19. 12. 2015, 12:03
I když jsme přidali kousek másla a od rumu a mléka, stejně se první těsto strašně drobilo. Příště zkusím jiný recept.
Angora
(upraveno)
19. 12. 2012, 17:13
Taky máme tuhle roládu moc rádi, jen nahrazuji piškoty sušenkami (esíčka). Roláda je taky super.
P.A.V.L.A
(upraveno)
18. 12. 2012, 18:50
DAPED
(upraveno)
18. 12. 2012, 18:33
Moniko zeptám se, těch 60 g kakaa to je skoro celá krabička když mám doma krabičku a ta má 75 g že...už jsem ze všeho nějak vyčerpaná a nějak mě to nemyslí, a nebo to víte na lžíce když to děláte...už jsem jí udělala roládu povedla se mi i zabalit a to nejsem moc na rolády a jejich rolování a mám strach jestli jsem tam nedala moc kakaa, ale asi to tak má být že díky moc
latramvai
(upraveno)
18. 12. 2012, 18:19
na jak vysoko vyvalujete
Aandy
(upraveno)
17. 12. 2012, 22:15
super ňaminka už se válí v ledničce . Už se těším až si jí dáme
giigiina
(upraveno)
5. 12. 2012, 19:53
dělala jsem a je úžasná,manžel mi ji ujidá s ledničky tak snad něco zustane na vánoce
Karelia
(upraveno)
7. 12. 2012, 19:46
@giigiina
Já už jí mám také hotovou
citren
(upraveno)
20. 12. 2011, 16:32
jdu na ně
Jaňulíček
(upraveno)
16. 12. 2011, 17:24
Tak tu mají moje holky nejradši.
sanee
(upraveno)
16. 12. 2011, 17:20
Děláme každoročně a ze dvou dávek
chosse
(upraveno)
10. 12. 2011, 14:39
walla
(upraveno)
22. 12. 2010, 15:38
Děkuji za receptík,roláda je moooooc dobrá.Místo rumu jsem dala rumové aroma a je to dobrý.fakt výtečná roládka,děkuji.
Hyzule
(upraveno)
21. 12. 2010, 12:31
dadula1
(upraveno)
21. 12. 2010, 12:26
Já tam dala asi moc mléka a rumu.Zdála se mi suchá a ted jsem to asi přehnala .Je moc lepivá.Je v lednici,tak snad ztuhne
dablice911
(upraveno)
16. 12. 2010, 14:36
Roláda je opravdu moc dobrá, jen to chce dát o trochu mléka či rumu více. Udělala jsem přesně podle receptu a trošku se mi lámala, ale i tak je výtečná. Děkuji za receptík.
dablice911
(upraveno)
17. 12. 2010, 16:19
@dablice911
Tak a budu muset udělat novou, už jí není ani půlka.
škorňa
(upraveno)
14. 12. 2010, 15:43
Obdivuju vás za ten obdelnik,já pořád měla kruh :D ale pak sem ukrojila tam a kousek tam a poslepovala z toho obdelnik,rozválela a ono se to spojila,ted už jdu nanést kokosovou náplň tak sem zvědavá
škorňa
(upraveno)
14. 12. 2010, 16:05
@škorňa
No akorát jsem to asi moc rozválela,je to docela tenky,jinak je to ok
-Popelka-
(upraveno)
13. 12. 2010, 16:09
Tak mě se podařilo tuto roládu právě zkazit. Hmota vůbec nešla spojovat, tak jsem mléko přidávala a přidávala až to šlo hezky. I vyválet to šlo mezi igelitem dobře. Ale je to moc měkký Roláda nejde krájet, splácne se a neudělá to vůbec tu mozaiku, protože se mi tam rozmázne ta tmavá hmota. Ach jo
Pavlína Čadová
(upraveno)
13. 12. 2010, 13:00
chci se zeptat, jak dlouho před Vánoci roládu děláte?
vevercak78
(upraveno)
12. 12. 2010, 12:55
Hupcza
(upraveno)
7. 12. 2010, 22:33
u nás pečeme už leta ....a i když zkouším nové a nové cukroví, tohle je každoroční stálice - jednoduché a moc dobré