Piškotová roláda
Potřebné ingredience
Na velký plech : 5 vajec, 100 g cukru moučka, 100 g hladké mouky a 2 lžíce oleje a pečící papír
........(jinak obecně na 1 vejce 20g cukru a 20g mouky)
Postup přípravy
5 vajec
+ 100g cukru (asi 3 vrch. lžíce)..........
..mixuj asi 5 min. do zhoustnutí ....
....do zhoustnutí...a pomalu vmíchej mouku a olej...
Nalij na plech s pečícím papírem a pravidelně rozetři...
upeč do slabého zbarvení +-10 min. při 180-200 C
ihned po upečení sejmi z plechu a pomazej marmeládou..
sroluj...
a hotovo :-).můžeš podávat....Obměna : do těsta vmíchej 2 lžíce kakaa. po upečení ihned sroluj i s papírem, po vychladnutí rozloluj a pomazej čokoládovým krémem od Dr Oetkera z prášku udělaným podle návodu (asi 23 Kč- prodává se v krabičce) .pak roládu sroluj.. nastrouhej si čokoládu na vaření na struhadle nahrubo a posypej pečící papír, na kterém je roláda.Roládu namazej krémem a vyválej v čokoládě , až bude celá namazaná a vyválená, ozdob kopečkami krému a želatinovými kuličkami a ulož do chladničky....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé