(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Pruhovaný dort s čokoládou
Potřebné ingredience
4 vejce, 200g moučkového cukru, 1 Vanil. cukr, 125ml mléka, 125ml oleje, 250g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka soli, 1 Zdobení tmavé (myší hovínka), na pokapání korpusu rum
Na náplň: 1 krémová náplň stracciatella Dr. Oetker, 200ml studeného mléka, 125g změklého másla, 2PL moučkového cukru.
Na posypání: strouhaná čokoláda
Postup přípravy
Na přípravu těsta vyšleháme šlehačem do pěny vejce, cukr a van. cukr. Mléko smícháme s olejem a mouku s práškem do pečiva, solí a zdobením. Střídavě ve dvou fázích do pěny krátce zapracujeme tekutinu a sypkou směs ( na 1. stupni šlehače)
Hladké těsto vlijeme do dortové formy (doporučují 26cm , ale dala bych to do menší, aby byl vyšší), jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem. Uhladíme a upečeme.
Elektrická tr. 180°C cca 40-45min
Upečená korpus necháme vychladnout a 1x prořízneme.
Náplň připravíme, dle návodu na krabičce s máslem.
Korpus pokapeme rumem a namažeme 2/3 krému, přiklopíme a namažeme vršek a strany a posypeme čokoládou a cukrem vytvoříme proužky.
Necháme vychladit alespoň 3 hodiny.
Hladké těsto vlijeme do dortové formy (doporučují 26cm , ale dala bych to do menší, aby byl vyšší), jejíž dno jsme vyložili pečícím papírem. Uhladíme a upečeme.
Elektrická tr. 180°C cca 40-45min
Upečená korpus necháme vychladnout a 1x prořízneme.
Náplň připravíme, dle návodu na krabičce s máslem.
Korpus pokapeme rumem a namažeme 2/3 krému, přiklopíme a namažeme vršek a strany a posypeme čokoládou a cukrem vytvoříme proužky.
Necháme vychladit alespoň 3 hodiny.
moje verze
na řezu, je opravdu výborný
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé