TIRAMISU - ZA PÁR KAČEK :-))))
Potřebné ingredience
* cukrářské piškoty (2 bal.) * 1x šlehačka na šlehání 33% * 1x zakysanka * káva * cukr * troška Cinzana * kakao
Postup přípravy
Mezitím než káva vychladne ušleháme si šlehačku a do ušlehané ještě lehce zašleháme zakysanku, osladíme a kápneme trošku Cinzana (nepřehnat).
Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek Cinzana a v této koupely máčíme cukrářské piškoty z obou stran.
Namočené piškoty pak dáváme do nějaké formy, nebo na mísu pěkně vedle sebe.
Na piškoty pak dáváme první vrstvu bílé šlehačkové hmoty.
Opět piškoty namočené v kávě a zase vrstva bílé hmoty.
Když máme dezert pěkně hotový, můžeme horní vrstvu ozdobně zvlnit tupým nožem a šoupneme to do lednice.
Po několika hodinách, nebo ještě lépe přez noc necháme Tiramisu "pracovat" a než budeme dávat dobrotu na stůl, posypeme přez tenoulinké sítko obyčejným neslazeným kakaem.
Můžete dozdobit lístkem máty :-)
Recept je opravdu jednoduchý, rychlý a výsledek stojí za to! V letních dnech prima osvěžující dobrota.
...dodávám obrázkový postup....
Připravíme potřebné ingredience.
do hlubokého talíře nalijeme vodu (asi 3/4 talíře) a ve vodě rozpustíme kávu (dávám 3 čaj. lžičky), osladíme podle chuti ....
...do rozpuštěné kávy kápneme Cinzano (max. 1 čaj. lžička, nepřehnat :-D)
V této "lázni" namáčíme piškoty z obou stran a rovnáme do nádoby...
...namáčíme a rovnáme :-).....
Mezitím jsme si ušlehaly šlehačku s cukrem, do ušlehané ještě "zašlehly" zakysanou smetanu, dochutily trošinkou Cinzana.
....Na piškoty pak dáváme první vrstvu bílé šlehačkové hmoty.
a opět namáčíme piškoty a rovnáme vedle sebe do druhé vrstvy.....
Na druhou vrstvu piškotů namažeme zbylý krém .....
Když máme dezert pěkně hotový, můžeme horní vrstvu ozdobně zvlnit tupým nožem a šoupneme to do lednice.
Po několika hodinách, nebo ještě lépe přez noc necháme Tiramisu "pracovat" a než budeme dávat dobrotu na stůl, posypeme přez tenoulinké sítko obyčejným neslazeným kakaem.
Nakrojená dobrota
( toto je dvojitá dávka - u nás hned zežraté :-D))) )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé