KRAFLE
Potřebné ingredience
těsto: 250g visy(já dávám máslo), 1/4l vody,250g hladké mouky, 8vajec
krém: 3/4l mléka, 7lžic hrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 360g másla, 200g moučkového cukru, rum,moučkový cukr na pocukrování
Postup přípravy
Při přípravě krému si uvaříme hustou kaši z mléka, hrubé mouky a vanilkového cukru, kterou za občasného míchání necháme vychladnout.Mezitím si vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, vmícháme vychladlou kaši a ochutíme rumem.
Upečené krefle nakrojíme(je lepší hned jak trochu vychladnou, dokud jsou křupavé), naplníme krémem a pocukrujeme(nemusí být, ale lépe to vypadá ). Nepříliš náročným způsobem , tak získáme sváteční zákusky ke kávě nebo čaji v množství asi 90ksěla vždy přes 100, naposledy 112 - záleží, jak velké kopečky děláte). Jsou opravdu výborné, úspěch měli vždy :-))
Upečené krafle můžeme též naplnit slanou pomazánkou, např. z Nivy, výborně se pak hodí k vínu (no to jsem zatím nezkoušela, ale asi to bude taky mňamka :-))
lžičkou tvoříme malé kopečky, které není třeba nijak záměrně tvarovat
pečeme dozlatova, na tvaru získají vyfouknutím :-)
upečené krafle nakrojíme a naplníme krémem
lehce pocukrujeme a servírujeme :-)
Přeji dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé