Blesková zeleninová polévka pro děti od 8-9 měsíců

Potřebné ingredience
PRO DĚTI DO 1 ROKU (2-3 porce):175 g mražené kořenové zeleniny pod svíčkovou (mrkev, petržel, celer),2 PL mraženého zeleného hrášku,2 PL mražené kukuřice,pro velké hladovce hrst těstovin (možno vynechat),kousek másla,1 žloutek.PRO DĚTI OD 1 ROKU A DOSPĚLÉ (2 porce):175 g mražené kořenové zeleniny pod svíčkovou (mrkev, petržel, celer),2 PL mraženého zeleného hrášku,2 PL mražené kukuřice,Solčanka s mořskou solí,1-2 ČL hotové jíšky Knorr světlé,kousek másla,1 vejce.
Postup přípravy
1. Na másle osmahneme zeleninu a podlijeme trochou vody (jen tolik, aby byla zelenina ponořená). Přídáváme-li těstoviny, může být vody o trošku více. Vše vaříme do úplného změknutí zeleniny (obvykle 12-15 min) a těstovin.
2. Přidáme 1 žloutek a necháme ho srazit.
3. Rozmixujeme a podle potřeby přilijeme horkou vodu, aby vznikla "krém-pasta". S věkem dítěte mixujeme méně a necháváme drobné kousky.
4. Podáváme
Pro děti od 1 roku a dospělé:
1. Na másle osmahneme zeleninu a podlijeme vodou. Množství vody záleží na chuti strávníka (řidší nebo hustší polévka). Osolíme a okořeníme Solčankou a vše vaříme do změknutí zeleniny (obvykle 12 min).
2. Přidáme 1 vejce a necháme ho srazit.
3. Polévku dohustíme hotovou jíškou Knorr (obvykle stačí 1-2 ČL).
4. Podáváme

Na másle osmahneme zeleninu.

Podlijeme trochou vody, aby byla zelenina ponořená a vaříme do jejího úplného změknutí. Pak přidáme žloutek, rozmixujeme a podáváme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




























