(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Jablka s křenem - k vařenému nebo uzenému masu, staročeská vejmrda

Potřebné ingredience
5 kg celých jablek * 30 dkg křenu * 1 kg cukru * 0,25 l (250 ml) octa
Postup přípravy
jablka zbavíme slupek a středů, očistíme a okrájíme křen a vše najemno nastrouháme (nejlépe v robotu:-))).
přidáme cukr a ocet, pořádně promícháme a necháme stát alespoň 2 hodiny. pak plníme do čistých sklenic.
Nesterilizujeme, vydrží i takto v chladu dost dlouho.
Z uvedeného množství jsou 4 sedmičkové sklenice.
je to pochoutka k vařenému i uzenému masu, třeba při zabíjačce, a k vepřovému kolenu není nic lepšího!
navíc "vyhání červa" :-)
přidáme cukr a ocet, pořádně promícháme a necháme stát alespoň 2 hodiny. pak plníme do čistých sklenic.
Nesterilizujeme, vydrží i takto v chladu dost dlouho.
Z uvedeného množství jsou 4 sedmičkové sklenice.
je to pochoutka k vařenému i uzenému masu, třeba při zabíjačce, a k vepřovému kolenu není nic lepšího!
navíc "vyhání červa" :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

žabada
(upraveno)
17. 8. 2009, 20:43
Tak ten dělal náš tatínek - jen ještě dáváme trochu soli , moc velká dobrota



nahlásit