(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Utopenci po brněnsku

Potřebné ingredience
Kvalitní špekáčky, cibule, feferonky v nálevu, kysané zelí, ocet, DEKO.
Postup přípravy
Na nálev svaříme 1,25l vody, vsypeme obsah sáčku DEKO, 5 minut povaříme, přilijeme 1l octa, necháme opět vzejít do varu, pak odstavíme a necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme, nakrojíme téměř na půl, do zářezu vsuneme půlkolečka cibule. Na dno sklenice dáme cibuli, trochu zelí a naskládáme špekáčky. Přidáme fereronky (já dávám co špekáček, to jedna feferonka) a opět vrstvičku zelí a cibule. Na závěr zalijeme nálevem a můžeme přilít i trošku nálevu z feferonek.
Zavřeme víčkem a uložíme do lednice. Jíst nejdřív po 14ti dnech!!!
Špekáčky oloupeme, nakrojíme téměř na půl, do zářezu vsuneme půlkolečka cibule. Na dno sklenice dáme cibuli, trochu zelí a naskládáme špekáčky. Přidáme fereronky (já dávám co špekáček, to jedna feferonka) a opět vrstvičku zelí a cibule. Na závěr zalijeme nálevem a můžeme přilít i trošku nálevu z feferonek.
Zavřeme víčkem a uložíme do lednice. Jíst nejdřív po 14ti dnech!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

kebulka
(upraveno)
26. 7. 2007, 18:32
tak jsem dnes po 14 dnech ochutnala utopence podle vašeho receptu a musím říct že jsem lepší nejedla ani v hospodě,super a moc díky za recept




nahlásit

basetka
(upraveno)
29. 7. 2007, 15:46
@kebulka
To jsem moc ráda, potěšila jste mě
Jen to těch 14 dnů vydržet, že?




nahlásit