Čajový servis - s malým postupem
Potřebné ingredience
Mramorový korpus od Dáši, krém z másla a pudingu Ole, angrešt, WI a marcipán od aero
Postup přípravy
Upečený korpus ve čtvercové formě, 1 větším hrnečku a 2 pressových hrnečcích
Zkouška, jak to pak ve finále poskládám, ještě nenatřené krémem
Čtvercový korpus jsem 1x prořízla (z 1 dávky těsta byl nižší, ale nevadilo nám to), pomazala krémem a dala angrešt, poté celý obmazala a dala do lednice do druhého dne chladit. Dva menší hrnečky jsem jen celé obmazala krémem tak, aby vrchní-šiřší část zůstala nenamazaná. Na fotce je vidět již jeden hrneček namazaný a obrácený "dnem vzhůru" a druhý na namazání teprve čeká.
Korpus konvičky jsem prokrojila a promazala
Celé jsem obmazala a také dala do lednice na ztuhnutí
Mezitím jsem si připravila dva talířky, obalila folií a na to dala vyřízlá kola marcipánu (o stejném průměru jako talířky). Prsty pořádně vymačkala a vytvarovala. Na fotce to není vidět.
Připravila jsem si uši a hubičku na konvičku. Dále pak víčko na konvičku - kolečko obtočené po obvodu kulatým "hadem" a na zaschnutí podložené alobalem, aby byla vypouklá a ne jen placka. Na vršek jsem ještě přidělala kuličku jako "držátko" víčka.
Vylálela jsem si ptát a ten nakrájela na 3 obdélníky vysoké a dlouhé podle upečených hrnečků + cca 1cm na zavinutí.
Dva malé hrnečky jsem obalila tak, aby širší vrch zůstal nepokrytý. Zde na fotce je vyfocena konvička, kde jsem si na vrchu nechala koukat krém, na který jsem pak přidělala víčko.
Tady se už pokouším přidělat ouška a náhubek. Bohužel u ucha konvice se mi stalo, že mi v ohybu trošku naprasklo, takže jsem musela maskovat krouceným hadem.
Konvička ještě tuhne. Hubička nechtěla vůbec držet, takže jsem si pomohla párátkem a ještě okolo hubičky jsem dala "hada", kterým jsem si lépe přichytila jak hubičku, tak i konvičku samotnou.
Na čtvercový pomazaný korpus jsem položila plát WI na jejíž koncích jsem pomocí vykrajovátka udělala ozdobný lem a válečkem na malování zdí jsem udělala kytičkový vzor a vymalovala lehce prachovými barvami
Pohled letecký
Foto řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé