(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Americká snídaně
Potřebné ingredience
brambory, olej, vejce, sůl, pepř
Postup přípravy
Oloupané brambory nastrouháme na hrubo a důkladně z nich vymačkáme vodu (manžel to dělá v utěrce, já prostě naberu hrst a nad dřezem z ní mačkám :-) ). Na větší pánev dáme trochu oleje, necháme mírně rozpálit a na to dáme brambory, cca 2-3 cm vrstvu. Opékáme na mírnějším ohni za stálého promíchávání a "rozklofávání" vařečkou, protože to má tendence se slepovat. Osolíme, opepříme. Opékáme tak dlouho, až jsou brambory sklovité, některé mírně zlatavé (musí se ochutnat, jestli už to je). Rozhodně nemají být výsledkem jednotlivé zlaté kousky. Brambory jsou hotové, přešoupnem na talíř, přidáme na pánev olej a osmažíme volská oka, nejlépe s tekutým žloutkem. Vejce dáme na brambory a je to. Kdo se chce extra rozšoupnout, tak k tomu může třeba páreček.
Tak tenhle recept přivezl manžel z USA a tvrdí mi, že to je snídaně, ale já nevěřím, že by se kterákoliv američanka s tímhle ráno plácala :-). Já ji dělám je výjimečně, když je manža moc hodný - má ji moc rád. Ale myslím, že jako lehčí večeře poslouží.
Tak tenhle recept přivezl manžel z USA a tvrdí mi, že to je snídaně, ale já nevěřím, že by se kterákoliv američanka s tímhle ráno plácala :-). Já ji dělám je výjimečně, když je manža moc hodný - má ji moc rád. Ale myslím, že jako lehčí večeře poslouží.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé