(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Vynikající řez nejen na svátky
Potřebné ingredience
250. moučka cukr, 4 žloutky, 1 hrnek oleje, 1 hrnek šťávy z ovoce - ušleháme. Pak přidáme 250 polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva a sníh ze 4 bílků.
Krém: 1 pomazánkové máslo, 1 šlehačka ke šlehání, 1. polévková lžíce moučka cukru
na posyp čokoládu na vaření
Postup přípravy
Našleháme si těsto na buchtu, pak nahoru přidáme jakékoliv zavařené ovoce dle chuti a dáme péct na 170 °C horkovzduch cca. 15 minut.
Po vychladnutí buchty si ušleháme máslo se šlehačkou a cukrem a potřeme jím moučník a posypeme na jemno nastrouhanou čokoládou. Je lepší si ji dát vychladit do lednice a nešahat na ni holou rukou při sypání.
Nakonec dáme moučník na chvíli chladit do lednice.
Po vychladnutí buchty si ušleháme máslo se šlehačkou a cukrem a potřeme jím moučník a posypeme na jemno nastrouhanou čokoládou. Je lepší si ji dát vychladit do lednice a nešahat na ni holou rukou při sypání.
Nakonec dáme moučník na chvíli chladit do lednice.
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
15. 8. 2009, 21:18