(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
BOSKOVICKÝ MĚŠEC
Potřebné ingredience
600 g vepřové kýty
200 g klobásy
80 g slaniny
200 g kysaného zelí
100 ml smetany
80 g cibule
60 g tuku
100 ml vývaru
1 vejce
hladká mouka, sůl, pepř, mletá paprika, kari
Postup přípravy
1. Z kýty nakrájíme řízky, naklepeme, naplníme zelím, plátkem slaniny, dílkem vejce uvařeným natvrdo a klobásou.
2. Naplněné maso zabalíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití
3. Osolíme, opepříme a opečeme na tuku
4. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, mírně osmahneme přidáme papriku a kari
5. Vrátíme maso, podlijeme a dusíme doměkka
6. Maso vyjmeme, ve šŤávě rozmícháme mouku se smetanou a podle potřeby přidáme vývar
7. Vše krátce povaříme
Podáváme s brambory na jakýkoliv způsob
2. Naplněné maso zabalíme do tvaru měšce a nahoře svážeme nití
3. Osolíme, opepříme a opečeme na tuku
4. Do výpeku dáme nakrájenou cibuli, mírně osmahneme přidáme papriku a kari
5. Vrátíme maso, podlijeme a dusíme doměkka
6. Maso vyjmeme, ve šŤávě rozmícháme mouku se smetanou a podle potřeby přidáme vývar
7. Vše krátce povaříme
Podáváme s brambory na jakýkoliv způsob
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé