Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ

0.0
VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ

Potřebné ingredience

 600 g vepřového (z kýty, plecka)
 sůl, mletý pepř
 40 g sádla
 1 cibule
 2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel
 1 bobkový list, 2 zrnka nového koření
 masový vývar
 30 g hladké mouky
 2,5 dcl smetany
 cukr, citronová šťáva

Postup přípravy

1. Maso posolíme, opepříme a opečeme na sádle
2. Potom přidáme drobně nasekanou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření.
3. Podlijeme masovým vývarem a dusíme do měkka.
4. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme, část mrkve odložíme, šťávu s ostatní zeleninou prolisujeme, zahustíme moukou a povaříme.
5. Potom přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citronem a do omáčky zamícháme nakrájenou mrkev a zelenou petrželku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie