(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
VEPŘOVÉ MASO NA SMETANĚ
Potřebné ingredience
600 g vepřového (z kýty, plecka)
sůl, mletý pepř
40 g sádla
1 cibule
2 mrkve, kousek celeru, 1 petržel
1 bobkový list, 2 zrnka nového koření
masový vývar
30 g hladké mouky
2,5 dcl smetany
cukr, citronová šťáva
Postup přípravy
1. Maso posolíme, opepříme a opečeme na sádle
2. Potom přidáme drobně nasekanou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření.
3. Podlijeme masovým vývarem a dusíme do měkka.
4. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme, část mrkve odložíme, šťávu s ostatní zeleninou prolisujeme, zahustíme moukou a povaříme.
5. Potom přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citronem a do omáčky zamícháme nakrájenou mrkev a zelenou petrželku
2. Potom přidáme drobně nasekanou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, bobkový list a nové koření.
3. Podlijeme masovým vývarem a dusíme do měkka.
4. Měkké maso vyjmeme, koření odstraníme, část mrkve odložíme, šťávu s ostatní zeleninou prolisujeme, zahustíme moukou a povaříme.
5. Potom přidáme smetanu, osladíme, okyselíme citronem a do omáčky zamícháme nakrájenou mrkev a zelenou petrželku
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé