(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
RAJSKÁ OMÁČKA
Potřebné ingredience
Olej
Hladká mouka
Kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
Cibule
150 g rajského protlaku
20 kuliček pepře, 1-2 bobkové listy,
3 kuličky nového koření
sůl, cukr, ocet – citronová šťáva
7-8 dcl vývaru
Postup přípravy
1. Na rozpáleném tuku osmažíme během 10 minut zeleninu na kostičky a cibuli
2. Přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku
3. Vmícháme koření, zalijeme teplým vývarem, řádně rozmícháme a vaříme asi 30 minut. Ke konci vaření vmícháme protlak a přisolíme.
4. Zeleninu vyjmeme, zbavíme koření a rozmixujeme
5. Směs vrátíme do omáčky, rozmícháme a dochutíme cukrem, pepřem, citronovou šťávou a ještě chvíli povaříme.
2. Přidáme mouku a za stálého míchání uděláme jíšku
3. Vmícháme koření, zalijeme teplým vývarem, řádně rozmícháme a vaříme asi 30 minut. Ke konci vaření vmícháme protlak a přisolíme.
4. Zeleninu vyjmeme, zbavíme koření a rozmixujeme
5. Směs vrátíme do omáčky, rozmícháme a dochutíme cukrem, pepřem, citronovou šťávou a ještě chvíli povaříme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
B.Tumka
(upraveno)
20. 7. 2007, 9:11
Tak Ivetko dneska k obědu budeme mít vaší RAJSKOU OMAJDU Už se na ní moc těším Bude určitě moc moc moc dobrá