(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Kynutá maková bábovka
Potřebné ingredience
250 ml vlažného mléka
10 dkg rozpuštěného másla
2 žloutky
7 dkg cukru
špetka soli
trochu rumu
25 dkg polohr.mouky
25 dkg hladké mouky
2 ČL sušeného droždí
Postup přípravy
Suroviny v uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny ( můžeme zadělávat i klasickým způsobem), po vykynutí - nechávám kynout tak asi 30 min.těsto rozválím ,potřu makovou nádivkou ( můžeme plnit jakou kdo má rád),srolujeme a přeneseme do vymazané a vysypané bábovkové formy (mám silikonovou,takže nemusím vymazávat) a necháme kynout ještě asi tak 20 min.Pečeme na 150-160 st cca 45 minut.Ještě horkou bábovku potřeme rozpuštěným máslem.
Vykynuté rozválené těsto potřené nádivkou
Stočené ,naplněné těsto
Kynutí ve formě
Vytáhnuté z troubya potřené máslem
Už jen nakrojit
///
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
maxis
(upraveno)
15. 8. 2009, 19:23
moc hezká , babička dělávala , taky musím někdy vyzkoušet
Ilonáček
(upraveno)
15. 8. 2009, 0:57