(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
"Luxusní" třípatrák pro mamku k šedesátinám
Potřebné ingredience
luxusní, možná i přeplácaný, ale rozhodně se oslavenkyni líbí:-) a to je hlavní.
a luxusní taky proto, že jsem u něj strávila komplet 10 hodin, a musela vyhodit spooooustu bílé "čokohmoty", co se mi nepovedla :-)
Postup přípravy
spodní korpus - čokoládový z Apetitu - mám v receptech, pečený ve formě 22x32 cm
horní dva korpusy jsou rozřezaný jeden mramorový od ONASI z 1,5 dávky ve stejné formě\
salkový krém s oříšky a rumem, krém milena (dohromady ze dvou másel a dvou Stell)\
čokohmota podle ID 24869 (koblížci) - nevím proč, ale bílou jsem prostě nemohla udělat, strašlivě se drolila, a to jsem ji dělala třikrát z různých čokolád... zato ta tmavá byla úžasná! šlo z toho dělat všechno, i potah byl super! (200 g čokolády roztopit 2 minuty v mikrovlnce - míchat, a přidat 3 lžíce kukuřičného světlého sirupu).
bílý mléčný marcipán - dle Aero - Orion, taky skvělý, zkoušela jsem podruhé a doufám, že se mi nerozteče jako před rokem a půl:-) a dělalo se s ním perfektně.
potřebovala jsem mramorování na ty krucánky na spodním korpusu, tak jsem pořád chtěla tu bílou čokohmotu, ale nakonec jsem zjistila, že ta tmavá čokohmota jde krásně smíchat s mléčným marcipánem, takže jsem to nějak splácala - díky za inspiraci ID24869.
Růžičky jsem dělala poprvé - šlo to samo, dle návodu u p. Zdenky (aero-orion) -díky moc!
no a horní kytka - to je inspirace ze slovenského MMB.
je to můj pátý potahovaný dort.. tentokrát jsem potřebovala hlavně krejčovský metr a místo cukrářských nezbytností jako kostice atd. jsem na obloučky na horním korpusu použila dcerčiny nůžky na papír:-))
no a řez dodám doufám z oslavy:-)
horní dva korpusy jsou rozřezaný jeden mramorový od ONASI z 1,5 dávky ve stejné formě\
salkový krém s oříšky a rumem, krém milena (dohromady ze dvou másel a dvou Stell)\
čokohmota podle ID 24869 (koblížci) - nevím proč, ale bílou jsem prostě nemohla udělat, strašlivě se drolila, a to jsem ji dělala třikrát z různých čokolád... zato ta tmavá byla úžasná! šlo z toho dělat všechno, i potah byl super! (200 g čokolády roztopit 2 minuty v mikrovlnce - míchat, a přidat 3 lžíce kukuřičného světlého sirupu).
bílý mléčný marcipán - dle Aero - Orion, taky skvělý, zkoušela jsem podruhé a doufám, že se mi nerozteče jako před rokem a půl:-) a dělalo se s ním perfektně.
potřebovala jsem mramorování na ty krucánky na spodním korpusu, tak jsem pořád chtěla tu bílou čokohmotu, ale nakonec jsem zjistila, že ta tmavá čokohmota jde krásně smíchat s mléčným marcipánem, takže jsem to nějak splácala - díky za inspiraci ID24869.
Růžičky jsem dělala poprvé - šlo to samo, dle návodu u p. Zdenky (aero-orion) -díky moc!
no a horní kytka - to je inspirace ze slovenského MMB.
je to můj pátý potahovaný dort.. tentokrát jsem potřebovala hlavně krejčovský metr a místo cukrářských nezbytností jako kostice atd. jsem na obloučky na horním korpusu použila dcerčiny nůžky na papír:-))
no a řez dodám doufám z oslavy:-)
tady je smíchaná tmavá čokohmota s trochou nepovedené světlé a se světlým mléčným marcipánem - z toho jsem vykrajovala motala ty "hradby" :-)
patlačka na čtyři hodiny.. jen ty kytky šly tak nějak samy:-)
polotovar
další polotovar - po hodině
a hotovo - letecký pohled
ještě zboku
tmavý řez
mramorový řez.. mňam!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JPokecka
(upraveno)
25. 8. 2009, 20:27
obdivuhodné !!!!! tohle bych nikdy nezvládla, jseš jednička !!!!!
pupuša
(upraveno)
16. 8. 2009, 8:29
Markét, ten je opravdu luxusní
kubapetra
(upraveno)
14. 8. 2009, 23:06
luxusní dortíček To bude maminka mít radost
marz
(upraveno)
14. 8. 2009, 19:21
paráda-nemůžete mě ždibec poslat na ochutnání,?
Ilonáček
(upraveno)
14. 8. 2009, 18:49
Koblížci
(upraveno)
14. 8. 2009, 18:07
Marky, je krásný!! Mně šla bílá v pohodě, ale na poslední dort pro dceru /byla to ta kniha Drakologie/ jsem zas nebyla schopná upatlat tmavou čoko hmotu. Nevím proč..asi skvrny na slunci Takže už mám na dlouho pokoj s čoko hmotou
marfanov
(upraveno)
14. 8. 2009, 19:17
@Koblížci
díky moc švikla jsem s tou bílou do odpaďáku.. nevím, možná jsem tam dala moc toho sirupu.. nic jiného mě nenapadlo. a ta tmavá - dělala jsem dvě dávky, do jedné jsem dala tři lžíce sirupu a do druhé pět... přitom to byly naprosto stejné čokolády... o teplotě to není, to jsem si pohlídala.... tak asi ty skvrny ještě uvidíme, jestli vydrží pobyt v lednici... a zítra
Zrušený účet
(upraveno)
14. 8. 2009, 17:11
tak ten je úžasný
erikson
(upraveno)
14. 8. 2009, 17:02
Zrušený účet
(upraveno)
14. 8. 2009, 16:58
To je opravdu luxus