(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Domácí tlačenka světlá

Potřebné ingredience
množství dle potřeby v poměru 50% vepřové maso na ovar (např. kousek plecka, maso z hlavy a hlavně podbradek), a 50% koleno (raději zadní, je na něm více masa) a vepř. kůže (nesmí chybět - dělají tam tu želatinu), sůl, drcený kmín, česnek utřený se solí, majoránka, pepř mletý, nové koření mleté
Postup přípravy
Vše vaříme v osolené a okmínované vodě cca dvě hodiny (až maso odpadává od kosti) -vody tolik, aby bylo maso ponořené. po vychladnutí maso nakrájíme na menší kousky (tučnější na menší kousky nebo je třeba rozsekáme v robotu - i s kůžemi), vrátíme do vyvařené vody, přidáme česnek dle chuti (raději víc než míň) sůl, pepř, nové koření mleté, majoránka (také raději víc). Vše promícháme (dle možnosti rukama) a plníme do tlačenkových igelitů (mají v každém supermarketu), případně do nějakého pevnějšího pytlíku, pevně zavážeme provázkem.
Necháme v chladnu ztuhnout minimálně 12 hodin.
Necháme v chladnu ztuhnout minimálně 12 hodin.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

pavlíkmacík
(upraveno)
14. 11. 2009, 9:57












nahlásit