HALUŠKY SE ZELÍM A UZENÝM - JAK JE DĚLÁM JÁ :-)

Potřebné ingredience
na halušky - 3 hrnky polohrubé mouky, 1 vejce, 1 a půl hrnku vody, sůl; na zelí - 1 kg kysaného zelí v sáčku, olej, 2 menší nebo 1 větší cibuli, polohr. mouku na poprášení, 3-4 polévkové lžíce cukru krystal; 40 dkg uzenýho - já použila uzenou vepřovou rolku, dá se i anglická.... kdo co má rád
Postup přípravy
Uzený povaříme (a pak můžeme udělat uzenou polívku) a pokrájíme na kostičky.
V míse smícháme 3 hrnky pol. mouky, 1 a 1/2 hrnku vody, vejce, špetku soli a řádně promícháme.... je to za chvilku. Mezitím si dáme vařit osolenou vodu v hrnci a těsto propasírujeme do vřící vody přes sítko na noky. Při propasírování občas pod sítkem promícháme, aby se nám haluše neslepily a pak je povaříme - stačí cca 5-7 minut.... slejeme přes normální sítko a propláchneme horkou vodou, aby nebyly slizký.
Pak se to všechno smíchá dohromady - haluše, zelí i uzený, nandá na talíř a už se jen cháluje......
Sice se "zadělá" dost hrnců, ale co - myčka to umeje ne??????? Za ten výsledek to rozhodně stojí !!!!!!
Jinak se dá udělat i z hlávkového zelí a je to taky dobrůůůůtka.

Zelí dáme do hrnce a vaříme.....

Uzený povaříme...... uzená polívka je pak výýýýborná

Zpěníme cibulku na trošce oleje......

Pak vsypeme do zelí......

Zaprášíme moukou a ještě chvilku povaříme.....

V míse vytvoříme těsto na haluše....

Pak přes sítko propasírujeme do vřící vody.....

Už se vaří..... asi 5-7 minut

smíchat a chálovat........DOBROU CHUTINKU !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





















































































