(recept
si oblíbilo 42 návštěvníků)
čalamáda - rychlá a moc dobrá
Potřebné ingredience
NAKROUHAT : 1 kg okurek - kolečka,1/2 kg mrkve - nudličky . NAŘEZAT : 1 kg paprik - nudličky, 1 kg cibule - kolečka. NÁLEV : 1 l vody, 1/4 kg cukru, 1/2 l octa, 7 lžiček soli - přivedeme do varu. Množství je na 7 ks sklenic. Recept máme od našeho ,,šéfa,, z práce.
Postup přípravy
.
zeleninu očistíme, omyjeme, mrkev oloupeme
vše nakrájíme
promícháme
naplníme sklenice, zalijeme nálevem a steriluzujeme 20 min
množství zeleniny vystačí na 7 sklenic ( od okurek )
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
melyh
(upraveno)
12. 10. 2013, 12:29
Dobrý den,v létě jsem zkoušela udělat čalamádu podle Vašeho receptu a dnes jsme jí poprvé ochutnali.Byla výborná,příští rok určitě nejméně ztrojnásobím dávku.Všichni si pochutnali a já byla za hvězdu.Tak ještě jednou díky za supr receptík
aknalb6677
(upraveno)
27. 8. 2013, 19:42
vyzkouším
jajulik
(upraveno)
31. 8. 2012, 9:58
novackova
(upraveno)
30. 8. 2012, 22:17
mám horu olurek na to půjdu
strom 2
(upraveno)
30. 8. 2012, 21:07
Vyzkoušeno a skutečně výborné. Přišlo mi to divné bez koření,ovšem v jednoduchosti je hodně Dělala jsem 20 minut při devadesáti stupních,jak se tu někdo ptal Díky za recept
Sophie70
(upraveno)
13. 9. 2010, 10:06
mala som veľa zeleniny, tak som ju vyskúšala..... len som nemala okurky, ale mala som veľmi veľa cukety, tak som miesto okurek dala cuketu a bola som strašne zvedavá ako to dopadne včera som otvorila a musím povedať, že konečne mám čalamádu po akej som dávno túžila, je úplne úžasná keby som Vás osobne poznala, tak Vás vyobjímam vďaka za recept
sikina54
(upraveno)
14. 8. 2009, 6:17
nevydržela jsem a včera udělala,nakrájeného je toho strašně moc já to měla ve 2 zadělávacích mísách ale když se to sklenic utlačí vyjde to opravdu na 7 plus jedna malá ochutnávací tu jsem hned otevřela a je to dobré určitě budu dělávat každý rok a trošku jsem to změnila místo 1kg cibule jsem dala půl cibule a půl bílé hlávkové zelí a fakt super a děkuji za dobrý recept
Helena3
(upraveno)
14. 8. 2009, 11:48
@sikina54
Marcelko, díky za tip.Taky to vyzkouším,ale až se vrátíme z dovči .
martina 527
(upraveno)
13. 8. 2009, 8:29
Heli, při jaké teplotě sterilizovat?
Helena3
(upraveno)
14. 8. 2009, 11:47
@martina 527
Když se voda začala vařit,tak jsem stáhla plotýnku o jeden stupeň a vařila 20 min.Bohužel nemám teploměr. Takto zavařuji celá léta