(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Rizoto z pohanky a hub
Potřebné ingredience
1 čtvrtlitrový hrnek suché pohanky (tzn. asi 200 g), 1 cibule, 5 stroužků česneku, houby (čerstvé, mražené nebo sušené) - množství podle chuti, sůl, pepř, olej, máslo (nemusí být)
Postup přípravy
Houby podusit do měkka, přidávám k nim i trochu Solčanky (pokud jsou houby sušené, namočit je dostatečně včas).
Cibuli nakrájet na měsíčky, česnek na plátky.
Pohanku proprat ve studené vodě, vložit do vroucí vody a 10 minut povařit. Potom nechat okapat v cedníku.
Na oleji orestovat cibuli a česnek. Odstavit, přidat houby a pohanku, promíchat, dochutit solí, pepřem, popř. zjemnit plátkem másla.
Cibuli nakrájet na měsíčky, česnek na plátky.
Pohanku proprat ve studené vodě, vložit do vroucí vody a 10 minut povařit. Potom nechat okapat v cedníku.
Na oleji orestovat cibuli a česnek. Odstavit, přidat houby a pohanku, promíchat, dochutit solí, pepřem, popř. zjemnit plátkem másla.
Houby podusit do měkka, přidávám k nim i trochu Solčanky (pokud jsou houby sušené, namočit je dostatečně včas).
Cibuli nakrájet na měsíčky, česnek na plátky.
Pohanku proprat ve studené vodě, vložit do vroucí vody a 10 minut povařit. Potom nechat okapat v cedníku.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Alla
(upraveno)
30. 1. 2009, 22:16
Pohanka se nemá vařit aby si zachovala Rutin.Pohanku jen spařím,dám do kastrolu,zaliji vřelou vodou,tak 2 cm nad povrch,osolím,dám trochu podravky,přivedu k varu,obalím ručníkem a dám na 20 minut do peřin.