PLNĚNÝ PERNÍK
Potřebné ingredience
30 dkg hladké mouky, 25 dkg cukru, 2 lžíce medu, 1 vejce, 2 lžíce mléka, 1 lžíce rumu (může být rumová tresť), ½ prášku do pečiva, nové koření skořice, hřebíček, fenykl, citronová kůra.
Nádivka : 5 lžic švestkových povidel, 8 lžic nasekaných ořechů, 5 lžíc datlí nebo fíků (posekat), kandované ovoce, kůra z pomeranče nebo citronu – zkrátka dle chuti a vše pečlivě rozmíchat.
Postup přípravy
Postup :
Do nahřátého medu přidat rum, mléko a rozkvedlané vejce a tuto směs vlít na vál
do nachystaného sypkého materiálu a vypracovat tuhé těsto. Na vále kousky těsta rozválíme na pásy a jako štrúdl plníme nádivkou, zabalíme a dáme na plech hladkou stranou nahoru a potřeme vejcem. Pak upečeme.
Do nahřátého medu přidat rum, mléko a rozkvedlané vejce a tuto směs vlít na vál
do nachystaného sypkého materiálu a vypracovat tuhé těsto. Na vále kousky těsta rozválíme na pásy a jako štrúdl plníme nádivkou, zabalíme a dáme na plech hladkou stranou nahoru a potřeme vejcem. Pak upečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
11. 8. 2009, 21:23