(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
domácí pesto třikrát jinak
Potřebné ingredience
co nejvíc čerstvé bazalky ***
stroužky česneku ***
olivový olej ***
sůl ***
a ...
Postup přípravy
varianta I. - s píniema (jak to dělají italové)
hrst píniových semínek rozmixovat v olivovém oleji se špetkou soli na tekutší kaši. Úplně na závěr přeršovaným sekáním vmíchávat bazalku (ne hned s oříškama, dlouhým mixováním hořkne), dokud není pesto akorát husté. . Nandat do skleničky nebo kelímku, navrch zalít olivovým olejem a dát do lednice. Vydrží i několik týdnů - odebírat a vždy zase zalít olejem, aby to nehnědlo.
Italové tam dávají rovnou i parmezán. Je to možné, ale stačí ho přidat až do patřičného jídla.
varianta II. - s loupanýma mandlema nebo neloupaným vlašákama
Je to dosupnější varianta téhož, chuť maličko jiná ale taky super. Postup stejný.
varianta III. - se slunečnicovýma semínkama
Opět "česká úprava" - v Lidlu se dá koupit půl kila za pár kaček, i tohle pesto je pořád moc dobré.
Pesto je kouzelná záležitost. Za pár minut máte báječné těstoviny, ochucený toast, originální polévku.... prostě, MY PESTO MILUJEME :-))))
hrst píniových semínek rozmixovat v olivovém oleji se špetkou soli na tekutší kaši. Úplně na závěr přeršovaným sekáním vmíchávat bazalku (ne hned s oříškama, dlouhým mixováním hořkne), dokud není pesto akorát husté. . Nandat do skleničky nebo kelímku, navrch zalít olivovým olejem a dát do lednice. Vydrží i několik týdnů - odebírat a vždy zase zalít olejem, aby to nehnědlo.
Italové tam dávají rovnou i parmezán. Je to možné, ale stačí ho přidat až do patřičného jídla.
varianta II. - s loupanýma mandlema nebo neloupaným vlašákama
Je to dosupnější varianta téhož, chuť maličko jiná ale taky super. Postup stejný.
varianta III. - se slunečnicovýma semínkama
Opět "česká úprava" - v Lidlu se dá koupit půl kila za pár kaček, i tohle pesto je pořád moc dobré.
Pesto je kouzelná záležitost. Za pár minut máte báječné těstoviny, ochucený toast, originální polévku.... prostě, MY PESTO MILUJEME :-))))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé