(recept
si oblíbilo 81 návštěvníků)
falešná majonéza bez vajec
Potřebné ingredience
na základní majonézu. 1 dcl mléka , 1.7 dcl oleje , lžíce hořčice, pár kapek citronu , sůl,pepř může být i podravka
na tatarku potřebujeme vše co na majonézu + ještě strouhanou cibuli,strouhané kyselé okurky,může být lžička sardelové pasty,dochutit popřípadě ještě solí a pepřem.
Postup přípravy
Tento recept není můj, jedla jsem to u tchýně ,ale nedá mě to a jelikož je to výborné a k nerozeznání od pravé majolky tak se s váma chci podělit.Jsem za tento recept vděčná,jelikož v těhotenství jsem se bála syrových vajec a tak jsem tatarku vůbec nejedla. Tuhle si udělám ráda kdykoliv,je čerstvá,není tolik kalorická,no prostě super.
Postup. Já to dělám ve vysokém robotu - nalijeme mléko,k tomu přidáme sůl,pepř,podravku,hořčici a mixér zapneme. Pomalinku a opatrně přiléváme všechen olej,pokud by se vám to zdálo málo husté můžeme ještě přidat trochu oleje ,kápneme pár kapek citronu. ( tato majonéza nebude nikdy tak hodně hustá jako kupovaná) .
Až je majonéza hustá,vypneme,vyklopíme do misky a pokud chceme a tatarku,přidáme do ní str. sibuli,str. okurky ,sardelovou pastu,dochutíme,ještě přidávám pár kapek nálevu z okurek.
Všem opravdu doporučuji
Postup. Já to dělám ve vysokém robotu - nalijeme mléko,k tomu přidáme sůl,pepř,podravku,hořčici a mixér zapneme. Pomalinku a opatrně přiléváme všechen olej,pokud by se vám to zdálo málo husté můžeme ještě přidat trochu oleje ,kápneme pár kapek citronu. ( tato majonéza nebude nikdy tak hodně hustá jako kupovaná) .
Až je majonéza hustá,vypneme,vyklopíme do misky a pokud chceme a tatarku,přidáme do ní str. sibuli,str. okurky ,sardelovou pastu,dochutíme,ještě přidávám pár kapek nálevu z okurek.
Všem opravdu doporučuji
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
9.stistko
(upraveno)
28. 2. 2015, 12:45
Opravdu super...Syn má alergii a neopracovaná vejce a toto je super alternativa. Děkuji
Aďoš
(upraveno)
9. 3. 2013, 15:13
kebulka
(upraveno)
4. 7. 2013, 21:42
@Aďoš
radys22
(upraveno)
14. 12. 2012, 19:35
Jaké používáte mléko, polotučné nebo plnotučné? Myslím, že na tom docela záleží...
kebulka
(upraveno)
28. 12. 2012, 10:22
@radys22
kupuji polotučné mléko
t1tereza
(upraveno)
13. 12. 2012, 16:21
Vyzkoušela jsem, a supppeeeeeer....dělala jsem česnekovou pomazánku, a byla jsem velice pochválena!! Děkuji, již nekupuji!!!!! Jo a dělala jsem poměr 100ml mléka, 200ml oleje.....vše jsem nalila hned, a hustá byla kráásně, a vyšlehala se snad do 5 vteřin .. Bez citronu (na ten jsem zapomněla ) ale i tak neva.....koření na salátek...a zálivka z toho jedna báááseň.
kebulka
(upraveno)
14. 12. 2012, 19:20
@t1tereza
tak paráda já jsem to zkusila jen 1 vše hned dohromady a nevyčlehalo se mě to Jste lepší
anios
(upraveno)
20. 5. 2012, 14:01
po pravdě jsem tomu příliš nevěřila ale dnes jsem vyzkoušela a naprosto luxusní chuť.Dělala jsen majonézu i tatarku
kebulka
(upraveno)
3. 6. 2012, 18:37
@anios
super,jsem ráda ,že chutnalo
Vera N
(upraveno)
15. 5. 2012, 16:15
kebulka
(upraveno)
3. 6. 2012, 18:37
@Vera N
SEMTAM
(upraveno)
14. 3. 2012, 14:11
super, krásně zhoustla, udělala jsem i tatarku a je výborná....moc díky za receptík
kebulka
(upraveno)
3. 6. 2012, 18:37
@SEMTAM
není zač
ssissinka
(upraveno)
6. 2. 2012, 13:20
Dobrý den Peti ,právě jsem vyzkoušela podle vašeho receptu tatarku a je vážně super a hlavně ji nemusím kupovat což je si myslím i levnější,ale jde o to,že to udělám kdykoliv,protože takové suroviny mám vžy doma ,takže už je v ledničce ať se trošku uleží,nejdřív mi nešla vyšlehat,protože jsem dala mléko a do to automaticky hrkla olej naráz,šlehala jsem to mixérem a pořád nic,nakonec jsem ji dala do menšího robota,který je na sekání a tam zhoustla okamžitě,takže super,moc děkuji
kebulka
(upraveno)
7. 2. 2012, 10:51
@ssissinka
Luci to jsem ráda,ano máte pravdu,jakmile se tam dá olej najednou tak se to nevyšlehá.Musí se přidávat po kapkách Mě v lednici vydrží tak ty 4 dny,pak dělám novou dle potřeby
v.e.r.o.n.i.k.a27
(upraveno)
28. 3. 2011, 16:15
můj chlap je závislý na tatarce,kolikrát až kulím oči k čemu všemu si jí dokáže dát.Když nám jednou došla,našla jsem tenhle recept na domácí,ale nechtěl o tom ani slyšet,když není Helmans tak si k tomu radši nedá nic...nakonec ochutnal a od té doby jinou nechce než tuhle...prý jsem mistr kuchař...díky za recept
kebulka
(upraveno)
11. 7. 2011, 18:49
@v.e.r.o.n.i.k.a27
já tomu taky nevěřila.Ale už taky u nás nikdo jinou nechce
zykule
(upraveno)
12. 3. 2011, 20:41
nevěřila jsem , že zhoustne ... a povedla se báječně ... děkuji za recept
kebulka
(upraveno)
18. 3. 2011, 20:23
@zykule
nevím jak je to možné mě poslední dobou občas nezhoustne,ale na 2 pokus vždy jsem ráda že jste ráda
lidare
(upraveno)
8. 1. 2011, 11:41
Tak jsem dlouho hledala a myslím že toto zkusím,díky
kebulka
(upraveno)
13. 1. 2011, 20:04
@lidare
Lidko zkuste,nebudete litovat
Milka86
(upraveno)
30. 7. 2010, 18:39
Nooo teda nečekal jsem že by to mohlo být tkhle dobrý Mile mě to potěšilo ) Děkuji za recept
kebulka
(upraveno)
4. 10. 2010, 11:52
@Milka86
to jsem ráda já už jinou nepoužívám
luciene1
(upraveno)
28. 5. 2010, 7:22
Tak jsem ji včera vyzkoušela,musím říct,že jsem nevěřila,že to ztuhne,ale super ,vůbec žádný problém,je ještě hustší než z obchodu A ten olej jsem tam nepřilévala nijak extra pomalu,nemám na to trpělivost..ale i tak se povedla. Akorát jsem udělala pár obměn.Dělala jsem ji z mléka do kávy,protože jiné jsem neměla , trošku vinného octa místo citronu,půlku oleje jsem dala olivového a byla z toho bezva zálivka na rajčata s olivama
kebulka
(upraveno)
30. 5. 2010, 18:00
@luciene1
já tomu taky nevěřila po prvé že to ztuhne a to jsem vyučená kuchařka Já už se s tím olejem taky neprdím,taky to tam leju docela rychle jsem ráda že chutnalo
Mourinka
(upraveno)
17. 4. 2010, 14:17
Tak se mi bohužel nepovedla. A to jsem olej přilévala pomaleji než do klasické . Zůstalo mi to stále řídké
kebulka
(upraveno)
8. 5. 2010, 11:59
@Mourinka
tak jste měla ještě přidat olej,někdy se to stane a je potřeba oleje víc ,ale zhoustne to vždy
Mourinka
(upraveno)
13. 3. 2010, 16:54
To vypadá zajímavě, budu to muset zkusit. Děkuji za tip
hanyhany
(upraveno)
31. 10. 2009, 11:00
Opět jsem dělala tuto výbornou majonézu - normálně nejíme, ale do něčeho je holt potřeba Dělám jí ponorným mixérem a vůbec není potřeba přilévat olej až tak pomalu, ona se vymíchá... tedy alespoň mě a vždy Je opravdu SUPER!!!
kebulka
(upraveno)
1. 11. 2009, 8:58
@hanyhany
škoda,ten mixér nemám .
radkaaa
(upraveno)
23. 10. 2009, 10:53
Díky za super receptík Majonéza se povedla a je lepší jak kupovaná
kebulka
(upraveno)
23. 10. 2009, 13:37
@radkaaa
Radko to jsem ráda že vám chutnala
Sussan28
(upraveno)
12. 10. 2009, 21:09
no téda, já se domácí s vajíčkama bojím, ale toto vypadá fakt dobře, hlavně jsem zvědavá na tu chuť, už si to ukládám a vyzkouším!
kebulka
(upraveno)
19. 10. 2009, 18:48
@Sussan28
zkuste a dejte vědět, jen to chce malinko víc ochutit
jajulik
(upraveno)
24. 9. 2009, 16:45
kebulka
(upraveno)
19. 10. 2009, 18:48
@jajulik
žabada
(upraveno)
10. 8. 2009, 20:33
Tak to musím zkusit, z kupované cítím divnou příchuť, díky
kebulka
(upraveno)
11. 8. 2009, 8:42
@žabada
zkuste a dejte vědět jak chutnala
žabada
(upraveno)
16. 8. 2009, 22:20
@kebulka
Byla bezva, se strouhaným sýrem a česnekem
kebulka
(upraveno)
17. 8. 2009, 12:46
@žabada
jůůů díky za tip,také vyzkouším