Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

ZAPEČENÁ VEPŘOVÁ DOBRŮTKA

0.0
ZAPEČENÁ VEPŘOVÁ DOBRŮTKA

Potřebné ingredience

vepřová kýta, sůl, pepř, olej, cibule, plnotučná hořčice, česnek, šunka, nějaký suchý salám (dala jsem vysočinu), rajče, sýr, smetana

Postup přípravy

Dnes jsem trošku experimentovala a moc nám chutnalo tak se ráda podělím.
Plátky kýty naklepat, osolit, opepřit, pokapat olejem a dát přes noc do lednice.
Plátky naprudko osmahnout na pánvi a vložit do zapékací misky. Zalít je výpečkem z pánve (pokud ho máte hodně tak nedávat všechno, prostě jen aby bylo maso trošku podlité). Každý plátek potřít na vrchní straně hořčicí. Vrstvíme na každý kousek kolečka cibule, šunku, salám, kolečko rajčete. Stroužky česneku nakrájet na plátky a položit mezi maso. Nakonec jsem posypala strouhaným sýrem a zalila smetanou (ale myslím, že by to bylo dobré i bez ní). Přikrýt a dát do vyhřáté trouby, po cca půl hodince odkrýt a dopéct.
Měli jsme k ranným bramborám a bylo to moc chutné.
Dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie