(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ČESNEKOVO-ZELENINOVÝ HRNEC PLNÝ DOBROT
Potřebné ingredience
Ingredience pro 3 - 4 porce : 400g velmi libové vepřové kýty, zmrazená zeleninová směs VOK MALAYSIA - 325g, 2 velké pórky, 2 palice česneku, 3 střední cibule, 1.mrkev, 2 kostky slepičího bujónu, sojová omáčka, sůl, pepř, olej.
Postup přípravy
Marinování cca 2 hodiny.
Příprava pokru 30 minut.
TOTO NA MĚ ČEKALO DOMA, KDYŽ JSEM SE VRÁTILA Z PRÁCE :))))
Příprava : Odblaněnou vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky do marinovací misky. Zlehka osolíme, dle chuti přidáme asi 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje a palici prolisovaného česneku a opepříme. Promícháme, a dáme na 2 hodiny marinovat do lednice.Mezitím si do jiné misky připravíme nahrubo nakrájené 3 cibule, a nahrubo nakrájenou druhou palici česneku. Oba pórky nakrájíme na kolečka a rozdělíme na 2 stejné hromady. Do jedné přidáme také na slabší kolečka nakrájenou mrkev.
Postup : Ve větším hrnci na oleji zlehka osmahneme připravenou misku cibule a česneku.
Přidáme marinované maso a zprudka zatáhneme. Za stáleho míchání smažíme už na mírnějším plameni cca 5 minut a poté odstavíme. Maso by mělo být křupavé a měkké.Do druhého hrnce si uděláme slepičí vývar z 0,4 l vody a 2. kostek bujónu. Přivedeme do varu a přidáme zeleninovou směs VOK MALAYSIA a hromádku pórku s mrkví. Vaříme cca 15 minut, až se voda skoro vyvaří a zelenina je měkká. Poté na minutu přidáme druhou hromádku pórku a jen zlehka orestujeme, aby byla druhá várka pórku jen ohřátá a neztratila specifickou chuť.
Znovu zprudka ohřejeme hrnec s masem a ještě cca minutu smažíme. Po ohřátí masa do něj přidáme zeleninovou směs z druhého hrnce a zlehka , ale pečlivě promícháme.
Jako přílohu sem zvolil rýži, nebál bych se ani hranolek nebo amerických brambor.
Dobrou chuť
Příprava pokru 30 minut.
TOTO NA MĚ ČEKALO DOMA, KDYŽ JSEM SE VRÁTILA Z PRÁCE :))))
Příprava : Odblaněnou vepřovou kýtu nakrájíme na menší kousky do marinovací misky. Zlehka osolíme, dle chuti přidáme asi 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje a palici prolisovaného česneku a opepříme. Promícháme, a dáme na 2 hodiny marinovat do lednice.Mezitím si do jiné misky připravíme nahrubo nakrájené 3 cibule, a nahrubo nakrájenou druhou palici česneku. Oba pórky nakrájíme na kolečka a rozdělíme na 2 stejné hromady. Do jedné přidáme také na slabší kolečka nakrájenou mrkev.
Postup : Ve větším hrnci na oleji zlehka osmahneme připravenou misku cibule a česneku.
Přidáme marinované maso a zprudka zatáhneme. Za stáleho míchání smažíme už na mírnějším plameni cca 5 minut a poté odstavíme. Maso by mělo být křupavé a měkké.Do druhého hrnce si uděláme slepičí vývar z 0,4 l vody a 2. kostek bujónu. Přivedeme do varu a přidáme zeleninovou směs VOK MALAYSIA a hromádku pórku s mrkví. Vaříme cca 15 minut, až se voda skoro vyvaří a zelenina je měkká. Poté na minutu přidáme druhou hromádku pórku a jen zlehka orestujeme, aby byla druhá várka pórku jen ohřátá a neztratila specifickou chuť.
Znovu zprudka ohřejeme hrnec s masem a ještě cca minutu smažíme. Po ohřátí masa do něj přidáme zeleninovou směs z druhého hrnce a zlehka , ale pečlivě promícháme.
Jako přílohu sem zvolil rýži, nebál bych se ani hranolek nebo amerických brambor.
Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé