(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Zapečený PANGASIUS -DEKUJI PANU JANOVI Z TOPRCEPTY.CZ
Potřebné ingredience
Rybí filé Pangasius, mražená zelenina (s úspěchem používám čínskou směs), 3-4 vejce, tvrdý sýr, sůl, koření podle vlastní chuti a fantazie, máslo, prášek do pečiva, strouhanka, mléko, vše přiměřeně k danému množství.
Postup přípravy
Postup:
Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky osoleného a okořeněného rybího filé a posypeme mraženou zeleninovou směsi, kterou můžeme mírně osolit nebo okořenit (podle použitého sýru). Další vrstvu tvoříme nahrubo nastrouhaným sýrem, u mě zatím vede uzený.
Vše "zamázneme" směsi z rozkvedlaných vajec, mléka, soli, prášku do pečiva (pokud dělám menší množství v zapékací míse, dávám pouze 1/2 prášku) a strouhanky. Konzistence by měla být středně hustá.
Dáme zapéct při teplotě 200 stupňů asi na 30 minut.
Poznámka:
Toto jídlo připravuji rád, protože je nenáročné na přípravu a šikovný kuchař za hodinu zve ke stolu.
P.S. Vyzkoušel jsem máslem máznout pouze stěny pekáčku a dno jsem vyložil anglickou. A také to bylo jedlé :-))
Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky osoleného a okořeněného rybího filé a posypeme mraženou zeleninovou směsi, kterou můžeme mírně osolit nebo okořenit (podle použitého sýru). Další vrstvu tvoříme nahrubo nastrouhaným sýrem, u mě zatím vede uzený.
Vše "zamázneme" směsi z rozkvedlaných vajec, mléka, soli, prášku do pečiva (pokud dělám menší množství v zapékací míse, dávám pouze 1/2 prášku) a strouhanky. Konzistence by měla být středně hustá.
Dáme zapéct při teplotě 200 stupňů asi na 30 minut.
Poznámka:
Toto jídlo připravuji rád, protože je nenáročné na přípravu a šikovný kuchař za hodinu zve ke stolu.
P.S. Vyzkoušel jsem máslem máznout pouze stěny pekáčku a dno jsem vyložil anglickou. A také to bylo jedlé :-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé