Slané kynuté bandůry
Potřebné ingredience
2 ušlehané bílky, půl šálku rostlinného oleje, 1 polévková lžíce vrchovatá cukru krystal, 1 kostička droždí rozpustit ve čtvrt šálku teplé vody, 2 lžičky (malé) soli, 1 šálek vlažné vody, 4 šálky hladké mouky
Postup přípravy
Smícháme shora uvedené suroviny v pořadí , jak je uveden recept, těsto přikryjeme sáčkem a na noc vložíme do lednice. Druhý den tvoříme bochánky, z tohoto množství asi tak 20 kusů - na 2 plechy, necháme na plechu hodinu a půl kynout, potřeme rozšlehanými žloutky, a posypeme solí, dáme péci na 180 stupňů na 20minut. Bandůrky jsou krásné nadýchané a moc dobré.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
7. 8. 2009, 12:54