Paříž z ledových kaštanů s broskvemi + postup
Potřebné ingredience
Paříž z ledových kaštanů je vážně vynikající šla krásně dotuha vyšlehat a s broskvemi je to skvělá kombinace. KORPUS : 6 vajec,20 dkg cukr krupice,18 dkg polohr mouka,3 lžíce kakaa, špetka (čajová lžička) prášku do pečiva.Ráfek o průměru 22cm. PAŘÍŽSKÁ ŠLEHAČKA : 4 smetany na šlehání s 33% tuku (po 250ml), 4 tyčinky ledových kaštanů,1 lžíce kakaa. NA POLITÍ : 2 čokolády na vaření,10dkg 100% tuk (omega) Broskve-kompot.Ozdoby.PŘI ŠLEHÁNÍ MŮŽETE PŘIDAT ZTUŽOVAČ DO ŠLEHAČKY (SMETAFIX)pro jistotu.
Postup přípravy
KORPUS: Z bílků vyšleháme tuhý sníh zašleháme žloutky cukr.Nakonec mouku kakao a pr.do pečiva.Upečeme korpus.
Korpus vychladlý 2x prokrojíme.Ušleháme paříž do tuha a dort naplníme a proložíme broskvemi.Necháme ztuhnout a polejeme rozpuštěnou čokoládou s tukem.Kdo nechce polévat,může jen postrouhat čokoládou nebo kaštany.Ozdobíme.
Těsto v ráfku
Upečený korpus
Prokrojený korpus
Uvařená paříž,pořádně (přes noc) vychlazená.Málo vychlazená paříž se nikdy neušlehá.
Vyšlehaná paříž.Krásně tuhá.
Plnění korpusu.
Sesazený dort.
Omazání paříží.Dáme ztuhnout do lednice.
Polejeme čokoládou.
Čokoládu (nesmí být horká!!) Nalejeme na vršek,necháme i stékat.Pak setřeme nožem do tenké vrstvy a stěrkou roztíráme po bocích.Kde se nám čokolády nedostává naleju ji na papír a stěrkou vytahuji na boky-chce to rychle neboť čokoláda rychle tuhne.
Nebo můžeme čokoládou jenom dort postrouhat.
Hotovo.
srdce
další
další
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé