(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kari rýře
Potřebné ingredience
Rýže, masox, kari, sůl, cibule, máslo (olej).
Postup přípravy
Na pánvičce nechám na másle (nebo oleji) zesklovatět cibulku, potom přidám rýži, trošku osolím a chvilku jí osmažím. Mezitím si v hrnečku rozpustím v horké vodě masox . Když se rýže začne lesknout, tak přidám kari a přesypu do zapékací mísy. Zaliju vývarem a případně přidám ještě vodu tak, aby nad rýží bylo asi půl cm vody, přikryju alobalem a vložím do vyhřáté trouby (250). Peču asi 15 minut. Pokud je na dně ještě voda, tak nechám dokud nezmizí. Tato rýže je krásně sypká a nelepí se.
Pokud někdo nemá rád kari, tak lze dělat bez něj nebo dát celý pepř, hřebíček. A když nechcete dávat masox, tak stačí voda, ale pak se musí víc osolit.
Pokud někdo nemá rád kari, tak lze dělat bez něj nebo dát celý pepř, hřebíček. A když nechcete dávat masox, tak stačí voda, ale pak se musí víc osolit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé