(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kachní játra v sádle

Potřebné ingredience
Kachní játra, kachní sádlo z pečené kachny , případně vepřové sádlo - nejlepší je německé hřbetní balené v kostce.
Postup přípravy
Do malého kastrůlku dám rozehřát sádlo, do horkého sádla dávám " škvařitt " menší kousky jater, nesolené, míchám, ať se nepřichytí ke dnu, a za 15 minut jsou hotové. Můžou se jíst za tepla, okapané od tuku, nebo se játra dají do malých skleniček , zalejí se horkým sádlem a zavíčkují. Jsou ke konzumaci za studena.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Marcela+
(upraveno)
20. 11. 2010, 21:46
Dobrý večer, tento recept mám už od mé mamky a babičky...
, je to opravdová delikatesa.
, někdy používám i kuřecí játra, do jater zapíchnu 2,3 hřebíčky když peču, je to vynikající. Mějte se krásně a dobrou chuť Marcela






nahlásit

nigina
(upraveno)
4. 8. 2009, 15:51
Ludka, prosím Vás, to sú játra z obchodu alebo z vykrmenej kačice? Lebo to je zrejme rozdiel, však? Môžem použiť aj tie z obchodu? Díky
Ja robievam takú falošnú kačaciu pečienkovú paštétu z kuracej pečene (játra) a je to lepšie ako taká francúzska, čo predávajú v obchode. Keby ste sa chcela mrknúť,
tak tu http://nasavareska.blogspot.com/2008/08/peen-patta.html


nahlásit

mlsounka
(upraveno)
4. 8. 2009, 16:22
@nigina
já mívám játra jen kupované
tak neposoudím, jestli je domácí kachna lepší
určitě se to dá udělat i z kuřecích jater
ale ty kachní nebo husí játra jsou jemnější
a asi tak jdou uškvařit i vepřové játra






nahlásit
sympatie
(upraveno)
4. 8. 2009, 11:59
Určitě to bude dobré, ale nejsem si jista, jestli bych to ustála.....

nahlásit

jbanca
(upraveno)
4. 8. 2009, 7:44
ahoj,jen poznámka,pokud tyčovým mixerem rozbiješ a stačí jen osolit a je z toho skvělá paštika.Čerstvý chleba na to mladou cibulku ,nebo papriku a je to na několik večeří,dělám to i zdrůbežích jater.Vanička sádla a asi 40dkg.kuřecích jater,podusit pomalu v sádle a pak mixer a sůl a je hotovo.

nahlásit

mlsounka
(upraveno)
4. 8. 2009, 16:16
@jbanca
to je zdlouhavé
stačí rozmačkat vidličkou a se sádlem namazat na chleba
+ nějakou zeleninu
kdo rád játra - je to žrádýlko
ale to rozmixované je pro ty, kterým játra vadí - takhle nepoznají, z čeho ta pomazánka je !








nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
3. 8. 2009, 23:40
...něco pro žlučníkáře
.



nahlásit

mlsounka
(upraveno)
4. 8. 2009, 14:51
@Bylinka1
tak pro ty nic ani na podívání



nahlásit

Bylinka1
(upraveno)
4. 8. 2009, 16:04
@mlsounka
Já mám ráda treščí játra,tak tohle by mi beztak taky chutnalo
.Naštěstí netrpím na žlučník


nahlásit