(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
DOMÁCÍ HOUSKOVÝ KNEDLÍK Z MIKROVLNKY
Potřebné ingredience
1 a 1/2 včerejšího rohlíku,
1 a 1/2 čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky,
2 vejce,
1/2 lžičky soli,
1/2 prášku do pečiva,
1 a 1/2 čtvrtlitrového hrnku studeného mléka,
kousek másla na vymazání formy
Postup přípravy
Recept na domácí knedlík
Takže: od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!!
Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půlku prášku do pečiva (1 lžička) a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty. Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, silikonu nebo keramiky, NE plechovou!!!!!!) vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou. Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No a pokud máte troubu s výkonem 750W tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba vypne počkejte cca 1-2 minuty ať se těsto "uklidní" no a pak párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou). Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ). Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedla světlá, ale to jí na chuti nic nesebere.
Tento recept mám od kamarádky, takže pouze šířím dále :-) Dobrou chuť !
Takže: od chvíle kdy se rozhodnete že je uděláte a dobou kdy je budete servírovat na talíře uběhne cca čtvrt hodiny. Žádné vaření vody, nic takového!!!
Do misky nakrájíme jeden a půl včerejšího rohlíku na kostičky, přisypeme jeden a půl čtvrtlitrového hrnku hrubé mouky, 2 žloutky, asi půl lžičky soli, půlku prášku do pečiva (1 lžička) a zalijeme jedním a půl čtvrtlitrovým hrnkem studeného mléka.
Pak ušleháme 2 bílky a hned je lehce vmícháme do výše uvedené hmoty. Vezmeme nějakou formu, která dá knedlíkům tvar. Mně se osvědčila na bábovku (nejlépe z jenského skla, silikonu nebo keramiky, NE plechovou!!!!!!) vytřeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou. Přesuneme do ní těsto a dáme do mikrovlnky "vlnit". No a pokud máte troubu s výkonem 750W tak to tam nechte prohánět se přesně 8 minut. Až se trouba vypne počkejte cca 1-2 minuty ať se těsto "uklidní" no a pak párátkem popíchejte a už jen vyklopte na talíř a nakrájejte ostrým nožem (mně se ideální jeví ten s pilkou). Pokud máte vajíčka od domácích slípek je knedlík krásně žlutý (můj případ). Pokud vaříte z kupovaných, tak hold bude knedla světlá, ale to jí na chuti nic nesebere.
Tento recept mám od kamarádky, takže pouze šířím dále :-) Dobrou chuť !
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mohos
(upraveno)
24. 8. 2009, 19:18
Tak jsem ho včera odzkoušela ke svíčkové a výsledek byl ! Díky!
(lulu)
(upraveno)
30. 1. 2010, 23:55
@mohos
Ilonáček
(upraveno)
3. 8. 2009, 21:42
(lulu)
(upraveno)
30. 1. 2010, 23:55
@Ilonáček