(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Paella vegetariana
Potřebné ingredience
200 g cukín
200 g cibule
150 g červených paprik
200 g rajčat
hrst slunečnicových a sezamových semínek
50 g oliv
2 stroužky česneku
200 g dlouhozrnné rýže
4 lžíce rostlinného bujonu
4 lžíce olivového oleje
pepř, sůl
Postup přípravy
Cukíny omyjte a nakrájejte na pátky. Posolte je, aby pustily vodu, 1/4 hodiny nechte stát. Cibule oloupejte, nakrájejte nahrubo a na hluboké pánvi osmahněte na oleji dozlatova. Přidejte rýži a restujte ještě tak 2 minuty. Poté vše zalijte zeleninovým vývarem ochuceným rozmačkaným česnekem a přiveďte do varu. Směs přikryjte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 10 minut. Mezitím zbavte cukíny vody a osušte. Papriky a rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu přidejte k rýži a vařte dalších 10 minut. Poté nechte okapat přebytečnou tekutinu a dejte do zapékací nádoby. Přidejte semínka, ochuťte pepřem a pokrájenými olivami a promíchejte. Před podáváním nechte několik minut zapéct v troubě dozlatova.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé