(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Polárkové řezy
Potřebné ingredience
Recept pro Andrejku a ostatní šikulky, které se nebojí želatiny. .......... Korpus: 4 vejce, 70 g polohrubé mouky, 70 g krupicového cukru.........
Náplň: 250 - 500 g netučného vaničkového tvarohu (viz komentáře), 1 zakysaná smetana (180 g), 250 ml smetany ke šlehání, 80 g moučkového cukru, 4 plátky želatiny..........
Dále: 1 mandarinkový kompot.
Postup přípravy
Korpus: Do sněhu z bílků zašleháme po jednom žloutky, ručně vmícháme směs mouky a cukru, na plechu 30 x 40 cm s pečícím papírem ( který mírně pomastíme) upečeme při 180°C 10 minut.
Náplň: Ušleháme šlehačku. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr sešleháme, vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu (návod je na sáčku).
Z vychladlého piškotu sloupneme papír, rozřízneme na polovinu a tu položíme na tác. Natřeme polovinou krému, poklademe okapanými mandarinkami. 12 dílků mandarinek si odložíme bokem. Přiložíme druhou polovinu piškotu, natřeme zbytek krému a necháme v ledničce ztuhnout. Potom dozdobíme odloženými mandarinkami a pocákáme čokoládovou polevou ze sáčku. Krájíme až druhý den důkladně vychlazené.
Náplň: Ušleháme šlehačku. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr sešleháme, vmícháme šlehačku a rozpuštěnou želatinu (návod je na sáčku).
Z vychladlého piškotu sloupneme papír, rozřízneme na polovinu a tu položíme na tác. Natřeme polovinou krému, poklademe okapanými mandarinkami. 12 dílků mandarinek si odložíme bokem. Přiložíme druhou polovinu piškotu, natřeme zbytek krému a necháme v ledničce ztuhnout. Potom dozdobíme odloženými mandarinkami a pocákáme čokoládovou polevou ze sáčku. Krájíme až druhý den důkladně vychlazené.
Vyrobíte si 12 výborných zákusků, které vychlazené z ledničky v tom dnešním horku opravdu nemají chybu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
růžík
(upraveno)
12. 9. 2009, 13:22
Tak jsem se hnala udělat ten Váš úžasný řez a ouha nemám želatynu , tak příště , vypadá to opravdu báječně
spero
(upraveno)
12. 9. 2009, 20:59
@růžík
Evi, aspoň se máte na co těšit. A Vaše dorty jsou nádherné.
lenkora
(upraveno)
9. 8. 2009, 19:57
Dobrý den Ivanko, tak jsem opět vyzkoušela a vynikající,opravdu nemají chybu.Jen oproti vašim fotkám jsem měla o hodně víc náplně.Opravdu tam dáváte 500g.tvarohu? S želatinou jsem dělala poprvé a byla jsem překvapená,jak je to jednoduché.Jinak jsem moc ráda,že tady máte receptíky a když nás popadne mlsná,jdu vždy k vám pro inspiraci,jste skvělá,že nás zásobujete stále novými receptíky,moc děkuji .Lenka.
spero
(upraveno)
11. 8. 2009, 7:39
@lenkora
Leni, já dala 50 dkg tvarohu, ale máte pravdu, že by asi stačil jen malý tvaroh. Já jsem dávala ještě zdobičkou kopečky krému nahoru pod mandarinku a tu trošku, co zbyla, manžel ochotně snědl, takže jsem to neřešila. V receptu jsem to opravila a jenom doufám, že mi nikdo nenapíše, že krému bylo málo. Možná by pak stačily jen 3 plátky želatiny a míň cukru? To už nechám na každé z vás.
gonzar
(upraveno)
6. 8. 2009, 9:32
Ivo, ty vypadají úžasně, zákusek by mohl konkurovat cukrárně.
Ilonáček
(upraveno)
3. 8. 2009, 22:00
Luciášš
(upraveno)
3. 8. 2009, 11:53
Máte to nádherné, kam vy na to furt chodíte , jen j a želatina nejde moc dohromady, nevím čím to je ale poslední pokus se želatinou zkončil v koši ,nešlo by to něčím nahradit?
spero
(upraveno)
3. 8. 2009, 13:12
@Luciášš
Luci, ještě můžete místo želatiny použít želatinový ztužovač. Ale myslím si, že ty želatinové plátky jsou úplně nejjednodužší na přípravu. Nechat plátky ve 4 lžících vody 10 minut nabobtnat, pak slabě zahřát za stálého míchání, ony se rychle rozpustí. (Nesmí se vařit. ) Vmíchat do té želatiny 2 lžíce připravené náplně, dobře rozmíchat a vrátit ji zpět k celé dávce. Opravdu na tom nic není. Lucko, a Vy jste nepátrala po tom, proč ten poslední pokus nevyšel? Třeba by se na to dalo přijít a chybami se člověk učí. Příště to už vyjde.
Luciášš
(upraveno)
3. 8. 2009, 15:49
@spero
údajně podle té paní byla špatná ta želatina, měla se použít natura a já dala plátkovou-vůbec mi to neztuhlo.............mě snad přesvědčíte, že do toho půjdu
anulim
(upraveno)
2. 8. 2009, 21:58
měla bych dotaz, lze zaměnit plátky želatiny za sypkou????? A jak, co do množství??? Poraďte prosím.
spero
(upraveno)
3. 8. 2009, 11:08
@anulim
Miluško, za sypkou želatinu to můžete vyměnit. Někde jsem četla, že ten sáček 20 g se rovná 6 plátků želatiny. Takže bych dala takové dvě třetiny sáčku. To by mělo stačit.
anulim
(upraveno)
3. 8. 2009, 15:30
@spero
Děkuji za radu. V pátek bude premiéra tohoto zákusku u nás, ale vaše recepty jsou 100%ní, tak jsem si jistá, že se povede.
Helak
(upraveno)
2. 8. 2009, 21:46
díky za receptík určitě vyzkouším