PETRŽELOVÝ KRÉM SE ŽAMPIONY
Potřebné ingredience
1 cibule
2 svazečky petrželové nati
100 g žampionů
25 g másla
1 PL hladké mouky
1/2 l drůbežího vývaru
sůl
bílý pepř
muškátový oříšek
1/4 l smetany ke šlehání
2 PL nastrouhaného eidamu
4 žloutky
Postup přípravy
1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
2. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme
3. Žampiony očistíme a rozkrojíme na plátky
4. Směs těchto surovin osmahneme na rozehřátém másle
5. Zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme
6. Podlijeme vývarem, rychle přivedeme k varu a asi 10 minut vaříme na velmi mírném ohni
7. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem Smetanu rozšleháme se strouhaným sýrem a vlijeme ji do polévky.
8. Zahřejeme k varu, opatrně přidáme žloutky tak, aby zůstaly neporušené, a necháme je v horké polévce ztuhnout.
9. Polévku již nevaříme.
2. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme
3. Žampiony očistíme a rozkrojíme na plátky
4. Směs těchto surovin osmahneme na rozehřátém másle
5. Zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme
6. Podlijeme vývarem, rychle přivedeme k varu a asi 10 minut vaříme na velmi mírném ohni
7. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem Smetanu rozšleháme se strouhaným sýrem a vlijeme ji do polévky.
8. Zahřejeme k varu, opatrně přidáme žloutky tak, aby zůstaly neporušené, a necháme je v horké polévce ztuhnout.
9. Polévku již nevaříme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé