Zobrazit přihlášovací formulář

PETRŽELOVÝ KRÉM SE ŽAMPIONY

0.0
PETRŽELOVÝ KRÉM SE ŽAMPIONY

Potřebné ingredience

 1 cibule
 2 svazečky petrželové nati
 100 g žampionů
 25 g másla
 1 PL hladké mouky
 1/2 l drůbežího vývaru
 sůl
 bílý pepř
 muškátový oříšek
 1/4 l smetany ke šlehání
 2 PL nastrouhaného eidamu
 4 žloutky

Postup přípravy

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky
2. Petrželovou nať omyjeme a jemně nasekáme
3. Žampiony očistíme a rozkrojíme na plátky
4. Směs těchto surovin osmahneme na rozehřátém másle
5. Zaprášíme moukou a ještě chvíli restujeme
6. Podlijeme vývarem, rychle přivedeme k varu a asi 10 minut vaříme na velmi mírném ohni
7. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem Smetanu rozšleháme se strouhaným sýrem a vlijeme ji do polévky.
8. Zahřejeme k varu, opatrně přidáme žloutky tak, aby zůstaly neporušené, a necháme je v horké polévce ztuhnout.
9. Polévku již nevaříme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie