(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
BORŠČ
Potřebné ingredience
1 ½ l vody
1/4 kg hovězího masa
1/2 kg vepřového masa
20 dkg zeleniny (mrkev, petržel, celer)
20 dkg červené řepy
20 dkg hlávkového zelí
5 dkg tuku
5 dkg mouky
1/8 l kyselé smetany
sůl
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na kostky a vaříme v osolené vodě téměř doměkka
2. Pak přidáme zlatou jíšku
3. Dále přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a na nudličky nakrájené zelí
4. Vaříme asi 20 minut
5. Přidáme nastrouhanou omytou červenou řepu a vaříme ještě asi pět minut
6. Hotovou polévku můžeme zlepšit kysanou smetanou
7. Podáváme jako samostatný pokrm s houskou nebo chlebem
2. Pak přidáme zlatou jíšku
3. Dále přidáme na kousky nakrájenou zeleninu a na nudličky nakrájené zelí
4. Vaříme asi 20 minut
5. Přidáme nastrouhanou omytou červenou řepu a vaříme ještě asi pět minut
6. Hotovou polévku můžeme zlepšit kysanou smetanou
7. Podáváme jako samostatný pokrm s houskou nebo chlebem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé