Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bramborové šišky

0.0
Bramborové šišky

Potřebné ingredience

Budete potřebovat (pro 4 osoby):

1 kg brambor uvařených ve slupce

4 lžíce pšeničné krupice

2 vejce

150 g hrubé mouky

špetku muškátového oříšku

100 g slaniny

1 jablko

1 cibuli

máslo na smažení

1 sklenici kysaného zelí (750 g )

6 kuliček jalovce

2 bobkové listy

XX g cukru krystal

1 ž 2 lžíce kmínu

150 ml bílého vína

mouku na posypání

sůl, pepř

Postup přípravy

1. Uvařené brambory nechte zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přendejte je na pomoučený vál, přidejte mouku, krupici, sůl, pepř, muškátový oříšek, vejce a vypracujte hladké těsto.

2. Z těsta tvarujte dlouhé válečky, nakrájejte je na dvoucentimetrové kousky a z každého zvlášť vytvarujte šišku. Vařte je v osolené vodě dvě až pět minut.

3. Jablko omyjte, rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte, pokrájejte na kostičky a spolu s jablky krátce osmažte na pánci na lžíci másla. Přidejte zelí, kuličky jalovce, bobkový list, kmín a trochu cukru.

4. K zelí přilijte víno a 150 ml vody. Duste na mírném ohni asi čtvrt hodiny.

5. Uvařené šišky sceďte, vmíchejte k nim zelí, krátce prohřejte, podle chuti osolte a opepřete. Dušené zelí se šiškami rozdělte na talíře a podávejte s uškvařenou slaninou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie