(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Bramborové šišky
Potřebné ingredience
Budete potřebovat (pro 4 osoby):
1 kg brambor uvařených ve slupce
4 lžíce pšeničné krupice
2 vejce
150 g hrubé mouky
špetku muškátového oříšku
100 g slaniny
1 jablko
1 cibuli
máslo na smažení
1 sklenici kysaného zelí (750 g )
6 kuliček jalovce
2 bobkové listy
XX g cukru krystal
1 ž 2 lžíce kmínu
150 ml bílého vína
mouku na posypání
sůl, pepř
Postup přípravy
1. Uvařené brambory nechte zchladnout, oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přendejte je na pomoučený vál, přidejte mouku, krupici, sůl, pepř, muškátový oříšek, vejce a vypracujte hladké těsto.
2. Z těsta tvarujte dlouhé válečky, nakrájejte je na dvoucentimetrové kousky a z každého zvlášť vytvarujte šišku. Vařte je v osolené vodě dvě až pět minut.
3. Jablko omyjte, rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte, pokrájejte na kostičky a spolu s jablky krátce osmažte na pánci na lžíci másla. Přidejte zelí, kuličky jalovce, bobkový list, kmín a trochu cukru.
4. K zelí přilijte víno a 150 ml vody. Duste na mírném ohni asi čtvrt hodiny.
5. Uvařené šišky sceďte, vmíchejte k nim zelí, krátce prohřejte, podle chuti osolte a opepřete. Dušené zelí se šiškami rozdělte na talíře a podávejte s uškvařenou slaninou.
2. Z těsta tvarujte dlouhé válečky, nakrájejte je na dvoucentimetrové kousky a z každého zvlášť vytvarujte šišku. Vařte je v osolené vodě dvě až pět minut.
3. Jablko omyjte, rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Cibuli oloupejte, pokrájejte na kostičky a spolu s jablky krátce osmažte na pánci na lžíci másla. Přidejte zelí, kuličky jalovce, bobkový list, kmín a trochu cukru.
4. K zelí přilijte víno a 150 ml vody. Duste na mírném ohni asi čtvrt hodiny.
5. Uvařené šišky sceďte, vmíchejte k nim zelí, krátce prohřejte, podle chuti osolte a opepřete. Dušené zelí se šiškami rozdělte na talíře a podávejte s uškvařenou slaninou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé