(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Francouzské brambory (nepříliš dietní)
Potřebné ingredience
brambory, anglická slanina, cibule, mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice), sůl, pepř, vejce, mléko.
Postup přípravy
Na pánvi osmažíme cibulku - na oleji nebo ještě lépe na sádle. Když je téměř do zlatova, přidáme pokrájenou anglickou slaninku. Chvilku smažíme. Mezitím si oloupeme syrové brambory a nakrájíme je na plátky.
Ty začneme klást do římského hrnce nebo skleněné mísy. Na osolené a opepřené brambory přijde vrstva z pánve, zasypeme mraženou zeleninou. Vrstvy střídáme, končíme brambory, ale není to nutné. Jak nám to vyjde :-)
Dáme péct do trouby, během pečení zalijeme rozšlehanými vajíčky s trochou mléka. Pečeme, dokud nejsou brambory měkké, ke konci pečeme odkryté. Jako přílohu podáváme kyselou okurku.
Dobrou chuť.
Ty začneme klást do římského hrnce nebo skleněné mísy. Na osolené a opepřené brambory přijde vrstva z pánve, zasypeme mraženou zeleninou. Vrstvy střídáme, končíme brambory, ale není to nutné. Jak nám to vyjde :-)
Dáme péct do trouby, během pečení zalijeme rozšlehanými vajíčky s trochou mléka. Pečeme, dokud nejsou brambory měkké, ke konci pečeme odkryté. Jako přílohu podáváme kyselou okurku.
Dobrou chuť.
Tak to vypadá, než to dáme do trouby.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé