(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
mramorový dort s tvarohem
Potřebné ingredience
TĚSTO: HLADKÁ MOUKA 250 GR, PRÁŠEK DO PEČIVA ¾ SÁČKU, VEJCE 4 KS, CUKR MOUČKA 240 GR, OLEJ 150 ML, VROUCÍ VODA 100 ML, KAKAO.
NÁPLŇ : borůvková marmeláda, 500 gr polotučného tvarohu, želatina, smetana, vanilkový cukr, kakao na posypání, mandlové plátky na ozdobu
Postup přípravy
Bílky +120 gr cukru= vyšlehat na sníh
Žloutky + 120 gr cukru ( van. Cukr)+ olej + mouka s PDP + voda = smíchat
potom opatrně a jemě smíchat se sněhem
sníh dáme do těsta NE naopak ! těsto by bylo potom gumovité a těžké !!!
potom odebereme 1/3 těsta + 2 lžíce kakaa = tmavá hmota
do formy klademe vždy 1 lžíci tmavé hmoty + 2 lžíce
světlé hmoty . Z toho vznikne to mramorování
těsto vlijeme do vymazané, a vysypané dortové formy ( já vysypávám hrubou moukou) a pečeme asi na 180 - 200°C dle trouby. Pečeme asi cca 20min
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
rozmícháme 500 gr polotučného tvarohu se smetanou a s vanilinovým cukrem dle chuti ( já dala málo, oslavenkyně je diabetička) . Zvlášť si připravíme želatinu dle návodu na sáčku a a hotovou zapracujeme do tvarohu. Na první pohled se může hmota zdát řídká, ale finální tuhosti se dočkáme až po vychlazení dortu.
Povrch dortu jsem potírala silikonovou "mašlovačkou, pentličkou, střapatou stěrkou " - jak to kdo nazýváte :-)
Dort je z boku osypán mandlovými plátky.
upečený vychladlý korpus vyklopíme, prořízneme 1-2 x podle toho, jak bude vysoký. Potom jsem potřela spodní plát borůvkovou marmeládou, na to krém z tvarohu překlopila korpusem.
Na vrchu dortu je tvaroh s želatinou a posypáno kakaem přes šablonu
RECEPT NA KORPUS NENÍ MŮJ, JE Z MIMIBAZARU OD MAMINKY, CO PEKLA PAŘEZ :-)
OPRAVDU NEMÁ CHYBU, JE TO NEJLEPŠÍ KORPUS CO JSEM KDY JEDLA !
Žloutky + 120 gr cukru ( van. Cukr)+ olej + mouka s PDP + voda = smíchat
potom opatrně a jemě smíchat se sněhem
sníh dáme do těsta NE naopak ! těsto by bylo potom gumovité a těžké !!!
potom odebereme 1/3 těsta + 2 lžíce kakaa = tmavá hmota
do formy klademe vždy 1 lžíci tmavé hmoty + 2 lžíce
světlé hmoty . Z toho vznikne to mramorování
těsto vlijeme do vymazané, a vysypané dortové formy ( já vysypávám hrubou moukou) a pečeme asi na 180 - 200°C dle trouby. Pečeme asi cca 20min
TVAROHOVÁ NÁPLŇ:
rozmícháme 500 gr polotučného tvarohu se smetanou a s vanilinovým cukrem dle chuti ( já dala málo, oslavenkyně je diabetička) . Zvlášť si připravíme želatinu dle návodu na sáčku a a hotovou zapracujeme do tvarohu. Na první pohled se může hmota zdát řídká, ale finální tuhosti se dočkáme až po vychlazení dortu.
Povrch dortu jsem potírala silikonovou "mašlovačkou, pentličkou, střapatou stěrkou " - jak to kdo nazýváte :-)
Dort je z boku osypán mandlovými plátky.
upečený vychladlý korpus vyklopíme, prořízneme 1-2 x podle toho, jak bude vysoký. Potom jsem potřela spodní plát borůvkovou marmeládou, na to krém z tvarohu překlopila korpusem.
Na vrchu dortu je tvaroh s želatinou a posypáno kakaem přes šablonu
RECEPT NA KORPUS NENÍ MŮJ, JE Z MIMIBAZARU OD MAMINKY, CO PEKLA PAŘEZ :-)
OPRAVDU NEMÁ CHYBU, JE TO NEJLEPŠÍ KORPUS CO JSEM KDY JEDLA !
na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
martik72
(upraveno)
1. 8. 2009, 8:12
Ilonáček
(upraveno)
31. 7. 2009, 23:02