(recept
si oblíbilo 66 návštěvníků)
Marokánky
Potřebné ingredience
1/4 l šlehačky, 1/4 kg kandované ovoce, 1/4 kg směsi z nasekaných mandlí, lískových a vlašských ořechů, 1/4 kg pískového cukru, 30 g hladké mouky
Postup přípravy
Šlehačku necháme projít lehce varem, do ní vsypeme nasekané ovoce a ořechy, poté vmícháme mouku a cukr, vše promícháme.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe menší kopečky směsi (dostatečně daleko od sebe, protože pečením se kopeček změní v placku). Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě cca 15 min. Když okraje marokánek zrůžoví, vyndáme je a necháme vychladnout. Poté potřeme čokoládou po té straně, na které ležely na plechu.
Tyhle marokánky jsou krásně měkkoučké, máme je moc rádi.
Na plech vyložený pečícím papírem klademe menší kopečky směsi (dostatečně daleko od sebe, protože pečením se kopeček změní v placku). Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě cca 15 min. Když okraje marokánek zrůžoví, vyndáme je a necháme vychladnout. Poté potřeme čokoládou po té straně, na které ležely na plechu.
Tyhle marokánky jsou krásně měkkoučké, máme je moc rádi.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
johnynka
(upraveno)
12. 11. 2019, 13:16
ukládám
zdenča50
(upraveno)
10. 12. 2016, 18:29
Vypadají super, asi udělám
Rennisek
(upraveno)
10. 12. 2008, 16:51
VÝBORNÉ . Děkuji za skvělý recept. Renča
dasullka
(upraveno)
8. 12. 2008, 11:24
dělala jsem je ale nešli mi odlepit od pečiciho papiru.Kde jsem udělala chybu
jamar
(upraveno)
28. 10. 2008, 22:23
Dobrý den a na kolik stupnů pečete?Děkuji Marcela.
Venunka
(upraveno)
28. 10. 2008, 16:54
cvičně jsem je vyzkoušena a budou i na vánočním stole jsou opravdu skvělé moc děkuji za recept a všem D O P O R U Č U J I
renne :
(upraveno)
23. 4. 2008, 8:02
Dělám je úplně stejně, jsou to nejlepší a nejjednodušší marokánky, co jsem kdy jedla!!!