(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Rajčata ve vlastní šťávě
Potřebné ingredience
rajčata a to je vše
Postup přípravy
Rajčata omyjeme, oloupeme, nebo nemusíme, pokud to máme třeba na rajskou a stejně ji cedíme přes sítko. Naskládáme do skleniček, hodně to utlačíme, zavíčkujeme a sterilujueme. Lepší jsou víčka s červenou gumičkou a může se dát i do šroubovacích skleniček. Po otevření to nevydrží, takže lepší je dávat do menších. Použití do omáček, pod maso atd.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
sarkatom
(upraveno)
17. 8. 2015, 16:21
Taky je takhle dělám už pár let a zatím se mi nezkazilo nic letos mám takové kvantum rajčat, že uvažuji neloupat, jen rozkrájet, rozmixovat a sterilizovat
avynka
(upraveno)
17. 9. 2011, 15:55
Maminky, prosím, pokud tady Janička píše, že sterilovat 25 minut při 80 stupních a já to zavařuji v el. troubě, dělám to dobře, když troubu si předehřeju na těch 80 stupňů, pak tam dám skleničky poskládané na plechu s vodou a od tohoto momentu počítám těch 25 minut? Já to tak totiž udělala a pro jistotu jsem ještě 5 minut přidala... Pak jsem skleničky vytáhla a byly horké, ale ne vařící (prostě jsem je udržela v ruce)..... myslíte, že budou zavařené????
dolínek
(upraveno)
3. 9. 2009, 18:37
jak to prosím mám dlouho sterilovat ?? ještě jsem to nedělala děkuji jana
maxis
(upraveno)
4. 9. 2009, 15:01
@dolínek
Jani tak 25 min na 80 stupňů
tomtyna
(upraveno)
10. 8. 2009, 12:38
Dobrý den Jani váš recept na rajčata ve vlastní šťávě mě zaujal mám dotaz jak je ty rajčata oloupete , a sůl přimícháte dorajčat a dáte do sklenic díky za odpověd Mirka ps. Jani já zase dělávám marmeládu z rajčat a z cekety hořčiči a je vynikající to samí marmeláda z rajčat řekla bych , že i lepší než meruňková . http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=54636&user=85818 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=54635&user=85818
maxis
(upraveno)
10. 8. 2009, 20:14
@tomtyna
Mirko, je to tak, oloupat a nacpat do skleniček. Já nesolím, ale může se ( někde jsem to tak četla. Loupou se pěkně, když do kříže naříznete šlupku a zalejete horkou vodou z konvice..... Díky za recepty, tu cuketovou hořčici určitě vyzkouším, letos je nadúroda
tomtyna
(upraveno)
13. 8. 2009, 11:28
@maxis
Jani děkuji za odpověd rájčata už jsou za vařené díky moc za tip ,já jsem rajčata osolila loupat moc dobře nešly i když jsem je zalila horkou vodou z kovice Mirka
jesterkaradka
(upraveno)
8. 8. 2009, 22:49
Letos se urodilo hodně rajčat,tak hledám recept-ve vlastní šťávě je lepší,ale chci se tě Jani zeptat jestli se nebudou takhle kazit bez cukru,soli...máš zkušenost,zavařuješ takhle dlouho,Za odpověď děkuji Radka
maxis
(upraveno)
9. 8. 2009, 10:06
@jesterkaradka
Děláme už je takle opravdu dlouho, občas se stalo, že jedna, dvě skleničky nevydržely. Vloni bylo rajčat málo, mám skleničky ještě od předloňska a pořád drží. Sůl se může přidat, to ničemu nevadí.
jesterkaradka
(upraveno)
9. 8. 2009, 14:47
@maxis
děkuju za odpověď.Jani tak jsem zavařovala,ale v mikrovlnce,na jedněch bezva stránkách je návod,ale né na rajčata,myslím,že je jedno co zavařuji.Jenže je to pokus,po vytažení jsem zjistila,že spodek sklenice je hodně horký a u vrchu jen teplý-sice jsem je otočila dnem vzhůru,ale mám obavu jestli vydrží.Další budu dělat asi v zav.hrnci,aby mi něco zbylo.Nemáš zkušenost s tímhle zavařováním v mikrovlnce?Ještě jsem se chtěla zeptat jak a jestli vůbec se dá sem vložit obrázek,i do komentáře,asi né...nebo jo?
maxis
(upraveno)
9. 8. 2009, 15:44
@jesterkaradka
Se zav. v mikrovlnce nemám zkušenosti vůbec žádné, jestli se bojíš, že ti to nevydrží, dej to do hrnce a zavař ještě jednou . ......lepší než to všechno vyhodit... obrázky do komentářů vložit nejde, jenom odkaz...